OSVČ příjmy ze zahraničí

• (neregistrovaný)

12. 3. 2008 15:41

Přeji všem hezký den :)
    ...a potřebuji pomoc!
    V roce 2007 mi byly zaslány z USA čtyři šeky, z nichž proplaceny převodem na účet byly spořitelnou jen tři (posledná byl až v lednu 2008). Vím že na příjmy ze zahraničí je příloha č. 3 k DAP. Co už ale nevím je výše příjmu jakou uvedu - šek je na dolary a kurz se v průběhu roku rapidně měnil, při převodu na účet si spořitelna strhne poplatek 100Kč - ale už při převodu, nikoliv odečet po něm, takže na účet přijde už částka v Kč po strhnutí poplatku.
    Mám tedy započítat do příjmů částku která mi přišla? Nebo ještě přičíst 100Kč za ten poplatek? Nebo přepočítat USD na které ten šek byl nějakým kurzem???
    A ten šek poslaný v roce 2007 ale proplacený v roce 2007, mám ho letos počítat mezi loňské příjmy? Raději toho napíšu klidně víc než pak omylem méňe...

A další problém: kromě těchto čtyřech šeků mám ještě jeden příjem ze zahraničí, opět z USA, tentokrát zaslaný na PayPal a přitom zdaněný v USA 30%. Jak tento příjem započítat a uvést do DAP a přehledů?

Prosím o pomoc, jsem malá studující rybka a živností si jen přivydělávám, příjmy za loňský rok jsem měl kolem třiceti tisíc, z toho tyto zahraniční byly v řádu pouhých tisíců korun.... z těchto důvodu jsem si nechtěl zařizovat účetní či poradce a doufal že vše ošéfuju sám... ale nevypadá to tak :(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).