Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2008 15:41
Přeji všem hezký den :)
...a potřebuji pomoc!
V roce 2007 mi byly zaslány z USA čtyři šeky, z nichž proplaceny převodem na účet byly spořitelnou jen tři (posledná byl až v lednu 2008). Vím že na příjmy ze zahraničí je příloha č. 3 k DAP. Co už ale nevím je výše příjmu jakou uvedu - šek je na dolary a kurz se v průběhu roku rapidně měnil, při převodu na účet si spořitelna strhne poplatek 100Kč - ale už při převodu, nikoliv odečet po něm, takže na účet přijde už částka v Kč po strhnutí poplatku.
Mám tedy započítat do příjmů částku která mi přišla? Nebo ještě přičíst 100Kč za ten poplatek? Nebo přepočítat USD na které ten šek byl nějakým kurzem???
A ten šek poslaný v roce 2007 ale proplacený v roce 2007, mám ho letos počítat mezi loňské příjmy? Raději toho napíšu klidně víc než pak omylem méňe...
A další problém: kromě těchto čtyřech šeků mám ještě jeden příjem ze zahraničí, opět z USA, tentokrát zaslaný na PayPal a přitom zdaněný v USA 30%. Jak tento příjem započítat a uvést do DAP a přehledů?
Prosím o pomoc, jsem malá studující rybka a živností si jen přivydělávám, příjmy za loňský rok jsem měl kolem třiceti tisíc, z toho tyto zahraniční byly v řádu pouhých tisíců korun.... z těchto důvodu jsem si nechtěl zařizovat účetní či poradce a doufal že vše ošéfuju sám... ale nevypadá to tak :(