OT, aneb březen, na berňák vlezem :-)

• (neregistrovaný)

12. 3. 2008 15:56

Jestli můžu doporučit, tohle mě fakt pobavilo:
    http://chucpe.bloguje.cz/667038-prachy-v-prachu.php

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2008 18:07

Eva M. (neregistrovaný)

Blog - jak jsem poznala tvrdost zákona
      Tohle není k smíchu, ale je to taky z našeho oboru:
      http://leskova.blog.idnes.cz/c/28217/Jak-jsem-poznala-tvrdost-zakona.html

• 12. 3. 2008 18:32

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Blog - jak jsem poznala tvrdost záko
      No to je síla...Přiznám se, že nedokážu posoudit, jak je možné platit penále (paní výslovně píše, že pokuta to není)z nulové částky a hlavně do jaké míry to mohla ovlivnit příslušná úřednice nějakým lidštějším přístupem. Jana F.

• 12. 3. 2008 21:05

MM (neregistrovaný)

Re: Blog - jak jsem poznala tvrdost záko
      Není to až tak k nepochopení. Penále není z nuly, ale z nezaplacených záloh za období, kdy byla paní považována úředním šimlem za OSVČ hlavní. To, že jí nakonec nevznikla povinnost platit pojistné, u nás v Kocourkově neznamená, že nemusí zaplatit penále ze záloh............ Tož asi tak.
      Znám jednoho podobného "bordeláře", který se také vykašlal na komunikaci se sociálkou, a dopadl velmi podobně.....

• 12. 3. 2008 23:53

Pavel (neregistrovaný)

OT: Bludy úřední obludy
      Navzdory různým proklamacím různých vlád každá vláda plodí další nesmysly a těch 282 kašpárků to jen odhlasuje a podepíše, protože problematice nerozumí a ušetřený čas věnují svým, někdy i pohledným, koníčkům.

Drobná ukázka ze zdravotního. Od 1.1.2008 této dani podléhá i svědečné. Svědek u soudu předloží potvrzení o průměrném výdělku, soud ho přihlásí u zdravotní pojišťovny a zároveň odhlásí. Pak svědečné povýší na supersvědečné o 9%. Odvede daň z příjmů a zdravotní daň. Není to nádhera při pomyšlení, že svědečné se pohybuje ve stokorunách? Když si představím pracnost u soudu a u zdravotní pojišťovny, náklady na transfer peněz a výsledný efekt...........

Ale zatím největší nepoměr mezi náklady na získání příjmů do státního rozpočtu a vlastními příjmy jsem u sebe zažil vloni. Družstvo zaplatilo daň z nemovitosti podle složenky z FÚ. Ale byla tam chyba v neprospěch státu 1 (slovy jedna) Kč. Bdělá úřednice mi napsala dopis se žádostí abych dluh vyrovnal jinak že by musela tento rozdíl zaplatit ze svého. Poslala to obyčejnou poštou za 7,50 Kč. S obavou aby dluh nezačala vymáhat exekučně a vědom si deficitu státního rozpočtu jsem to chtěl uhradit až pojedu s DPH. Ale úřednice byla netrpělivá a tak svou žádost zopakovala, poštovné zase 7,50 Kč, náklady na obálky, papír, plat úřednice...

Když jsem v pokladně skládal dvě mince o nominální hodnotě 50 hal domníval jsem se, že se pokladní bude divně tvářit nebo na mne dokonce zavolá ostrahu. Ale byla profesionálka a klidně mi i vystavila potvrzení o složení dlužné částky. Prý to nezažila poprvé.

Kdybych to nefinancoval ze svých daní, tak by mi to i přišlo zábavné.

Hezký den!

• 13. 3. 2008 8:39

Lina (neregistrovaný)

Re: OT: Bludy úřední obludy
      Ahojte, je to radost číst.... aspoň člověk ví, že v tom není sám a v těch nejnemožnějších situacích, když pominu FÚ, ČSSZ, ZP... stačí obecní úřad a odhlásit popelnici za zesnulou maminku (čímž myslím popelnici na komunální odpad, to je černý humor) .. úřednice skoro zlikvidovala v počítači moji švagrovou, která s rodiči má bohužel stejné příjmení a když se potýkala s počítačem příliš dlouho a už jsem ji nakukovala přes rameno, tak mi řekla, že má nový program a jetě to moc neumí - shodou okolností u ní ovšem byl manžel před měsícem, kdy mi pro změnu zemřel tatínek a odpověď už tehdy byla stejná,... takže i v ponurých časech se dokážete zasmát, protože se těším, jak budeme přihlašovat popelnici na syna, který se po rodičích nastěhuje .... jinak jsem nedopadla ani na dalším oddělení, kde jsem ukončovala péči o osobu blízkou, po měsíci o další - zde mi pro změnu na mé četné dotazy bylo sděleno, že to dotyčná Bc. dělá teprve krátkou dobu... nevím, fakt bych si představovala profesionálnější přístup, tedy že nová pracovnice bude študovat a študovat třeba po večerech, po nocích, bude brouzdat po netu, ptát se, hledat.. a ne, až ji občan nakopne, (bohužel jenom virtuálně)...
      ...a z jiného soudku, i když jsme se s protistranou, která nás dala k soudu, vyřídili na náš popud mimosoudně, zaplatili jsme soudní výlohy protistrany. Jo, není nad kvalitního advokáta, jenom kde ho najít....
      Mějte se fajn a hlavně, ať je líp. Mám opravdu, ale opravdu upřímnou radost, že v tom nelítám sama :-)))))))))))))

• 13. 3. 2008 13:29

xy5 (neregistrovaný)

a to si představte, až nám zase posunou odchod do důchodu, až za úředním stolem bude paní/pan v 65 letech (možná ještě starší, až důchod ještě oddálí)

• 13. 3. 2008 13:52

Míla (neregistrovaný)

Což za úředním stolem, tam se alespoň sedí. Manžel pracuje ve výrobním podniku a ten říká, že pokud se odchod do důchodu bude neustále prodlužovat, tak se tam těma francouzskejma holema umlátí....Teda pokud je tam někdo bude ještě chtít, že...

• 13. 3. 2008 15:37

xy5 (neregistrovaný)

já se domnívám, že pokud budou důchod stále oddalovat, tak pokud se ho člověk vůbec dožije a do důchodu bude mít vůbec práci (zaměstnání), tak bude v některých povoláních i pro ostatní spoluobčany nebezpečný (řidiči z povolání, lékaři, kteří již budou mít špatný zrak, sníženou pohyblivost apod.)
      a přece nemá smysl, aby byla většína národa na invalidních důchodech
      nevím, podle čeho zákonodárci usuzují , že člověk může do práce čile chodit až do smrti (možná podle sebe)
      pokud ženám přidají 10 let, tak stát opravdu ušetří
      při průměrném důchodu 9000x12měs.x10let = přes milion Kč - na každém občanovi!

• 13. 3. 2008 16:25

Petr (neregistrovaný)

Pozor, podle nového Nečasova návrhu Zákona o důchodovém pojištění bude moci žadatel o starobní důchod požádat o důchod po dovršení věkové hranice 80 let. Každý žadatel pak při schvalovacím řízení poplave přes Vltavu. Kdo nedoplave na druhý břeh, důchod už potřebovat nebude. Kdo doplave, prokázal, že je ještě schopný nadále pracovat, žádost se odloží a dotyčný může požádat po uplynutí jednoho roku o důchod znova a schvalovací řízení si zopáknout .......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).