Student minimální základ daně

• (neregistrovaný)

12. 3. 2008 19:41

Dobrý večer,
    Prosím o váš názor
    01.08.2005 jsem se stal OSVČ, na počátku zdaňovacího období tedy od 01.01.2007 - do 31.10.2007 jsem byl studentem VŠ,
    jelikož se na mě už vztahuje minimální základ daně budu mít na řádku 43 10 měs a poměrnou část daně,mužu si i uplatnit slevu na studenta za 10 měsíců?
    Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2008 20:06

Hanka (neregistrovaný)

Re: Student minimální základ daně
      studenta si uplatníte podle toho, do kdy jste studentem byl - to vám dali ve škole potvrzení (předpokládám 10 měsíců tzn.2000), uplatníte si i 7200 na poplatníka. Jen nechápu, proč máte období jen do 31.10.07, pak jste ukončil nebo co?jestli je to o tom,že k 31.10. jste ukončil školu a dál ale podnikal, pak budete mít rozdíl mezi příjmy a výdaji a když to bude menší než minimální základ daně, budete tam mít minimální základ za celý rok. Hanka

• 12. 3. 2008 20:16

Lukáš (neregistrovaný)

Re: Student minimální základ daně
      Díky za názor,
      v říjnu jsem ukončil školu,během roku jsem při škole podnikal,nevím jak to je §7c/e kde se píše, že se minimální základ daně se nevztahuje na poplatníka,který na počátku období nedovršil 26 a který se po část zdaňovací ho období připravoval na budoucí povolání? možná se na mě nebude minimální dań vztahovat?
      Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).