Re: Odklad může jen daňový poradce?
Záleží na tom, jaký odklad chcete. Sama jsem několikrát (za různé firmy) žádala ne o odklad, ale o prodloužení lhůty pro podání přiznání k dani z příjmů ... kde uvedete důvod (např. dlouhodobá nemoc účetní..) určitě zajděte přimo za správcem daně. Dá se s nimi domluvit, když je člověk slušný
Naše firma loni taky žádala o odklad - napsali jsme žádost o prodloužení lhůty z důvodu změny účetního programu a prodloužili nám to až do 30.6. Na žádost se musí dát 300 kč kolek Zdena
Řeším to samé. Raději ale zajdu za daňovým poradcem. Ten advokát se mi moc nezdá, i když to asi může být také pravda.
Prosím, můžete mi někdo poradit, jaké doklady se předkládají daňovému poradci pro sestavení přiznání ? Je možné, abych si přiznání sestavila sama a daňový poradce jen zkontroloval ?
Lze i takto se domluvit s daňovým poradcem ? A účetní závěrku k přiznání si sestavujeme sami, nebo také musí daňový poradce ?
Jana
**to záleží na poradci, který vám přebírtá plnou moc a zodpovědnost za správnost, některý vám možná "hodí" jen razítko za 10tis. ale můj poradce si pěkně projde všechny nákladové účty a zkontroluje správnost zaúčtováné, daňové přiznání sestavuje sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 7:55
Prosím, někdo mě trochu zmátl, že odklad daň.přiznání může udělat i advokát, ale mě se to nezdá............ prosím, poradíte mi oporu v zákoně?