Re: Pracující starobní důchodce
Uděláte prodloužení smlouvy "dodatkem/přílohou" do které dopíšete větičku že např. "Platnost a účinnost dohoto dodatku je od 1.9.2008 do 31.8.2009. Takže tím přesně vymezíte onen rok na který může mít D smlouvu. Pak nemusíte stále dokola přihlašovat a odhlašovat. Při nové smlouvě vždy i přihlášku a odhlášku na OSSZ i ZP.
Re: Pracující starobní důchodce
souhlasím. zrovna nedávno jsme měli kontrolu ze sociálky a paní mi to vysvětlovala. pokud byste uzavřela vždy novou smlouvu, tak nejenže musíte udělat odhlášku a přihlášku, tak navíc při případné nemoci je rozhodné období jen to, co je od nové přihlášky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 9:01
Prosím o radu, mám pracujícího starobního důchodce, smlouvu vždy na rok od 1.9. do 31.8. Musím tohoto pracujícího důchodce vždy k 31.8. odhlásit z OSSZ nebo můžu jen doložit novou pracovní smlouvu?
Paní z OSSZ mi dnes volala, že jsem měla dodat jen dodatek k pracovní smlouvě, ale to přeci u důchodců nemohu!!!Nebo se pletu?
Děkuji Mirka!!!