Pracující starobní důchodce

• (neregistrovaný)

13. 3. 2008 9:01

Prosím o radu, mám pracujícího starobního důchodce, smlouvu vždy na rok od 1.9. do 31.8. Musím tohoto pracujícího důchodce vždy k 31.8. odhlásit z OSSZ nebo můžu jen doložit novou pracovní smlouvu?
    Paní z OSSZ mi dnes volala, že jsem měla dodat jen dodatek k pracovní smlouvě, ale to přeci u důchodců nemohu!!!Nebo se pletu?
    Děkuji Mirka!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2008 9:13

baba (neregistrovaný)

Re: Pracující starobní důchodce
      To se teda fakt pletete, pracovní poměr na dobu jednoho roku můžete vždy prodlužovat dodatkem k stávající pracovní smlouvě. Když si dáte do vyhledávače nebo mrknete na stránky MPSV - je tam výklad, který toto objasňuje.

• 13. 3. 2008 9:46

jarka (neregistrovaný)

Uděláte prodloužení smlouvy "dodatkem/přílohou" do které dopíšete větičku že např. "Platnost a účinnost dohoto dodatku je od 1.9.2008 do 31.8.2009. Takže tím přesně vymezíte onen rok na který může mít D smlouvu. Pak nemusíte stále dokola přihlašovat a odhlašovat. Při nové smlouvě vždy i přihlášku a odhlášku na OSSZ i ZP.

• 13. 3. 2008 9:50

TK (neregistrovaný)

souhlasím. zrovna nedávno jsme měli kontrolu ze sociálky a paní mi to vysvětlovala. pokud byste uzavřela vždy novou smlouvu, tak nejenže musíte udělat odhlášku a přihlášku, tak navíc při případné nemoci je rozhodné období jen to, co je od nové přihlášky.

• 13. 3. 2008 9:52

Mirka (neregistrovaný)

Děkuji všem za odezvu, už je mi to jasné. Děkuji Mirka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).