Re: Špatně vystavená faktura - DPH
Zdravím, s tím jedním DDPH 12/07 souhlasím, jen by mě zajímalo, jestli paní vystavovala daňové doklady se všemi náležitostmi viz §28 a jestli uváděla platné DIČ. Pokud ne nejednalo se o dańové doklady a vy jste si neměli uplatnit odpočet, i když tam bylo DPH rozepsané.
Re: Špatně vystavená faktura - DPH
všechny údaje na faktuře jsou, jen DIČ a IČO je zemřelého s tím, že je tam uvedeno, že manželka je zástupce a dědička (dědické řízení je ještě pořád v běhu). v zákoně o DPH je ale psáno, že za správnost údajů na daňovém dokladu odpovídá plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění. navíc nám nikdo neřekl, že nemá ŽL a tudíž nemůže být plátce DPH. v zákoně o DPH jsem se dále dočetla, že plátce je osoba,která pokračuje po zemřelém v živnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 9:44
Dobrý den, v loňském roce nám byly vystavovány faktury za pronájem kanceláří od pokračovatele v podnikání po zemřelém. Faktury obsahovaly DPH, které jsme si samozřejmě odečetli. Včera nám donesla paní pokračovatelka v podnikání nové faktury za rok 2007 s tím, že nemá ŽL, tudíš vystavovala faktury s DPH špatně a všechny nám opravila bez DPH. No a my si prý máme udělat dodatečné daňové přiznání. Vzhledem k tomu, že jsme měsíční plátci, tak to bude 12 dodatečných přiznání, ze kterých nám bude FÚ účtováné penále - úrok z prodlení. Tím ze sebe vinu shodila na nás. Ale moc se mi to nezdá. Jaký na to máte názor? Podle mě by měla odvést dodatečně DPH ona, protože vystavovala daňový doklad. Děkuji za názory T