Nemocenská v DP - přičítat k příjmu?

• (neregistrovaný)

13. 3. 2008 14:08

Dobrý den,

nevím, zda jsem neudělala chybu, počítala jsem DP( je už odevzdané a překontrolované FÚ - vpořádku), k HM jsem nepřipočítala nemocenskou, která byla pobírána 4 měsíce v ochranné lhůtě.
    skutečně jsem udělala chybu, pokud ano, je možné, aby na to FÚ nepřišel při přepočítávání a označil přiznání za bezchybné?
    Děkuji za objasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2008 14:51

A. (neregistrovaný)

Re: nemocenská v DP - přičítat k příjmu?
      no to já si myslela taky, ale dnes jsem počítala DP se SZM, tak jsem si ještě něco ujasňovala a našla jsem tady v diskuzích že za příjem se počítá mateřská, nemocenská a důchody. Jako příjem není jen podpora a další soc.dávky. Takže proto se ujišťuji, jinak bych musela podat opravné DP.

• 13. 3. 2008 14:59

miluna (neregistrovaný)

Na to pozor, to se počítá pouze do vlastního příjmu manželky - nikoliv zdanitelného příjmu. Vlastní příjem manželky se potřebuje pro SZM, aby mohl manžel uplatnit slevu na manželku 4200 (její "vlastní" nikoliv zdanitelný příjem nesmí být vyšší než 38.040 Kč)....

• 13. 3. 2008 15:06

A. (neregistrovaný)

Děkuji Vám mockrát za objasnění. Už jsem si tady nadávala, co jsem zas provedla, právě to mi nešlo do hlavy, proč se to jinak posuzuje u manželky v SZM a jinak u poplatníka. Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).