Re: nemocenská v DP - přičítat k příjmu?
no to já si myslela taky, ale dnes jsem počítala DP se SZM, tak jsem si ještě něco ujasňovala a našla jsem tady v diskuzích že za příjem se počítá mateřská, nemocenská a důchody. Jako příjem není jen podpora a další soc.dávky. Takže proto se ujišťuji, jinak bych musela podat opravné DP.
Re: nemocenská v DP - přičítat k příjmu?
Na to pozor, to se počítá pouze do vlastního příjmu manželky - nikoliv zdanitelného příjmu. Vlastní příjem manželky se potřebuje pro SZM, aby mohl manžel uplatnit slevu na manželku 4200 (její "vlastní" nikoliv zdanitelný příjem nesmí být vyšší než 38.040 Kč)....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 14:08
Dobrý den,
nevím, zda jsem neudělala chybu, počítala jsem DP( je už odevzdané a překontrolované FÚ - vpořádku), k HM jsem nepřipočítala nemocenskou, která byla pobírána 4 měsíce v ochranné lhůtě.
skutečně jsem udělala chybu, pokud ano, je možné, aby na to FÚ nepřišel při přepočítávání a označil přiznání za bezchybné?
Děkuji za objasnění.