Prosím zkušené mzdovky!!!

• (neregistrovaný)

13. 3. 2008 14:17

Budu v dubnu na nemocenské ( musím do nemocnice-minimálně týden a pak budu muset ještě nějaký čas marodit). Pracuji pro svého zaměstnavatele z větší části z domu, můžu tedy pracovat jak v nemocnici, tak i na nemocenské doma. Zajímá mě, jak to bude s výplatou. Budu pobírat nemocenskou a ještě plat? Jak to lze ošetřit, aby dobře bylo?
    Moc děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2008 14:24

jarka (neregistrovaný)

Re: Prosím zkušené mzdovky!!!
      Za období kdy náleží mzda, nenáleží nemocenské. Pokud za Vás nebude nikdo pracovat a celou práci odvedete pak se zkuste dohodnout se zaměstnavatelem, že neschopenku nepředložíte a dostanete zaplaceno dle toho co Vám měsíčně náleží.
      Já to tak dělám, ale jsme malá organizace u velké to asi nepůjde.

• 13. 3. 2008 14:33

Lenka (neregistrovaný)

Jsme také malá organizace, tohle budu dělat poprvé,takže Vám děkuji ra radu. Pokusím se nějak to vymyslet. Je-li možná jen jedna varianta, tedy buď mzda, nebo nemocenská, pak to nějak dohodnem.

• 13. 3. 2008 14:57

Laďa (neregistrovaný)

Řešil bych to raději vyplacením nemocenské a nějakou odměnou až po skončení nemoci. Vy na tom vyděláte více, zaměstnavatel může něco ušetřit, výhodnější pro vás oba.

• 13. 3. 2008 15:33

Lenka (neregistrovaný)

Zdá se mi také škoda, nevyužít nemocenské.Spočítám, jak to bude nejlepší. Děkuji Vám za názory

• 13. 3. 2008 22:50

Jarka (neregistrovaný)

Opravdu se dá čerpat nemocenská a dohodnout se se zaměstnavatelem na odměně za práci, kterou v té době odvedu, ale já to vidím tak, že stát není zaopatřovací ústav a proto jsem tuto variantu nikdy nepoužila. A ani mi nenapadlo tuto variantu někomu navrhnout. Jarka z 14:24

• 14. 3. 2008 9:37

Laďa (neregistrovaný)

S tím zaopatřovacím ústavem to tak nepřehánějte. Podívejte se na podnikatele, málokterý odvede poctivě všechny daně. A kolik pochybných různých příplatků pobírají naši poslanci, kolik oni vydělali na reformě. A co kontroly NKÚ na ministerstvech a státních orgánech, které bez odezvy potvrzují špatné hospodaření na těchto úřadech - např. poslední kontrola ČKA, kdy tato vynaložila celkem 970 tisíc korun z provozních prostředků na vánoční večírky, vyslala zaměstnance na zahraniční jazykový pobyt v ceně 183 tisíc korun v době, kdy mu běžela výpovědní lhůta,vyplácela nadstandardní mzdy. A co manželka premiéra Pavla Topolánková, která má už rok a půl speciální doprovod: používá vládní limuzínu Audi s řidičem a policejním bodyguardem. Na klasickou ochranku přitom nemá ze zákona nárok. To jsou jen některé případy z posledních pár dnů.
      Pokud můžu, tak se snažím zaměstnanci pomoci, pokud tedy nejde o nějaký podvod. V tomto případě myslím, že stát tady o nic nepřijde, marodit zaměstnankyně musí a nemocenské by stát vyplácel, i kdyby tu práci musel za ni udělat někdo jiný. Spíše zaměstnankyně riskuje, že léčba neproběhne optimálně, pokud se nebude léčit v klidu.

• 14. 3. 2008 10:18

jarka 14:24 (neregistrovaný)

>>>>Řešil bych to raději vyplacením nemocenské a nějakou
      >>>>odměnou až po skončení nemoci. Vy na tom vyděláte
      >>>>více,
      >>>>zaměstnavatel může něco ušetřit, výhodnější pro vás
      >>>>oba.

>>>Zdá se mi také škoda, nevyužít nemocenské.Spočítám,
      >>>jak to bude nejlepší. Děkuji Vám za názory

>>Opravdu se dá čerpat nemocenská a dohodnout se se
      >>zaměstnavatelem na odměně za práci, kterou v té době
      >>odvedu, ale já to vidím tak, že stát není
      >>zaopatřovací
      >>ústav a proto jsem tuto variantu nikdy nepoužila. A
      >>ani mi
      >>nenapadlo tuto variantu někomu navrhnout. Jarka z
      >>14:24
      >S tím zaopatřovacím ústavem to tak nepřehánějte.
      >Podívejte se na podnikatele, málokterý odvede poctivě
      >všechny daně. A kolik pochybných různých příplatků
      >pobírají naši poslanci, kolik oni vydělali na reformě. A co
      >kontroly NKÚ na ministerstvech a státních orgánech,
      >které bez odezvy potvrzují špatné hospodaření na těchto
      >úřadech - např. poslední kontrola ČKA, kdy tato
      >vynaložila celkem 970 tisíc korun z provozních prostředků na
      >vánoční večírky, vyslala zaměstnance na zahraniční
      >jazykový pobyt v ceně 183 tisíc korun v době, kdy mu
      >běžela výpovědní lhůta,vyplácela nadstandardní mzdy. A co
      >manželka premiéra Pavla Topolánková, která má už rok
      >a půl speciální doprovod: používá vládní limuzínu Audi
      >s řidičem a policejním bodyguardem. Na klasickou
      >ochranku přitom nemá ze zákona nárok. To jsou jen některé
      >případy z posledních pár dnů.
      .......
      Máte v mnohém určitě pravdu, ale někde se musí začít nejlépe u sebe. Není to proto že bych byla hloupá a nevěděla jak si dopomoci, ale je pro mně důležitá bezmezná !! důvěra mých šéfů i zákazníků pro které pracujeme.

• 14. 3. 2008 12:52

Laďa (neregistrovaný)

Dobře, tak v tomto případě byste řekla účetní, že nemocenské nedostane, protože bude vykonávat činnost i v době nemoci. Tak by účetní tedy poctivě marodila s nárokem na nemocenské a vám by vznikl problém, kdo udělá tu práci za ni po dobu nemoci. Takže byste šéfovi vůbec nepomohla spíše naopak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).