Dotaz na "Zuzíka" prosííííím

• (neregistrovaný)

13. 3. 2008 14:42

Dobrý den, našla jsem si tady jeden problém, který zrovna řeším i já. Vy jste tady skvěle odpověděla. Mám na Vás velikáánskou prosbu,potřebovala bych ještě něco doladit. můžete se mi prosím ozvat na email mlcouskova.renata@seznam.cz ??? Děkuji předem za ochotu a přeji krásný den

"Při cesi leasingu , při zachování původních podmínek smlouvy, pokračujte postupník- s.r.o. ve splátkách, které lze z hlediska DPH i daně z příjmu-nákladů uplatňovat. Také dále uplatníte poměrnou část akontace, která byla původním vlastníkem-postupitelem (f.o.) uhrazena a to za zbývající počet splátek-měsíců.
    Původní vlastník-postupitel ponechá ve výdajích všechny uhrazené nájmy včetně poměrné části akontace v nákladech a upltaněné DPH také.
    Jelikož nebylo provedeno fin. vypořádání, je nutné, aby bylo provedeno ocenění předmětu nájmu. Nemusí být znalecky, stačí nechat ohodnotit např. autor.bazarem ke dni cese. Tato částka je pak zdanitelným příjmem pro postupitele-původního nájemce a postupník-s.r.o. ji zahrne do účetnictví na účet časového rozlišení a závazek za společníkem.
    Doporučuji to detailně probrat s vlastním účetním.
    Zuzik
    Autor zprávy: Zuzik
    Čas zápisu: 12.9.2007 17:59 z adresy 212.90.230.xxx

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).