Re: Poraďte s úhradou fa -ještě
tak to neumím.... asi bych tu původní fa stornovala a vystavila takovou,
jakou chtějí, omlouvám se, ale netušila jsem, že se pojišťovně
fakturuje za jejich plnění. a to s DPH nebo bez?
Omlouvám se, že vstupuju do Vaší diskuze rozumím tomu správně tak, že k vám do servisu přijde zákazník, který má na autě rozbité sklo (po autonehodě). Vy to sklo vyměníte a fakturu za výměnu skla pošlete pojišťovně (na faktuře je jako odběratel uvedena pojiťovna) a Vám pak posílá úhradu pojišťovna.
bubu
Já si vždy myslel, že když k Vám já jako zákazník přijdu s rozbitým sklem u auta. Vy mě ho opravíte tak vaším partnerem - odběratelem Vaší služby jsem přece já. V tom případě bych měl být uveden na fakuře já jako odběratel - vy mě službu vyfakturujete - já Vám ji uhradím.
Já pak předložím fakturu pojišťovně a ona mě pak část uhradí. Ale to už by mělo jí úplně mimo Vás. To už je přece vztah mezi mnou a pojšťovnou.
Já si prostě myslím, že mezi Vámi a pojiťovnou přece neexistuje žádný obchodní vztah. Vy přece neposkytujete službu pojišťovně ale mě jako konkrétnímu zákazníkovi. Proč to neděláte tímto způsobem.
Pak byste neměli Vámi uváděné problémy. Neberte to prosím z mé strany za pokus Vám něco vyčítat. Pouze Vám sděluji jak nad celou záležitostí uvažuji.
V tuto chvíli Vám ale bohužel ještě nedokáži poradit. Uvědomte si, že jste poskytli službu, tu jste ocenili v souladu s vašim ceníkem a vystavili jste fakturu. Zda byste základě na toto, že pojiťovna nezaplatí celou Vámi fakturovanou částku díky jejim tabulkám, mohli vystavit dobropis si nejsem absolutně jistý - moje první myšlenka je že ne. Zatím řešení nevím , pokusím se nad tím přemýšlet, ale nic Vám nemohu slíbit.
Pokud jste plátce DPH je třeba se podívat na to za jakých podmínek je možno dopropis vystavit. Já zase tak velký odborník na DPH nejsem. Možná, že si někdo jiný přečte tuto naši diskuzi a zapojí se do ní.
Zatím Vám přeji hodně štěstí při hledání jak z toho vybruslit
Hezký večer Vám přeje
bubu
>Pokud jste plátce DPH je třeba se podívat na to za
>jakých podmínek je možno dopropis vystavit. Já zase tak
>velký odborník na DPH nejsem. Možná, že si někdo jiný
>přečte tuto naši diskuzi a zapojí se do ní.
>
Teď jsem si všiml, že jste psala, že nejste plátce DPH takže, výše uvedný odstavec považujete za můj omyl.
Omlouvám se
>
> bubu
Pojišťovna proplatí částku z faktury bez DPH a jen ty provedené práce,ktreé uzná ,že souvisí s pojistným plněním.V případě,že Váš klient má danou i spoluúčast 5%,10% atd.sníží vyplacenou částku i o spoluúčast.Rozdíl z faktury Vám musí doplatit klient,zákazník,pro kterého jste opravu prováděl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 17:39
mám již vystavenou fa na pojičťovnu za výměnu autoskla a dostal jsem nižří platbu. mám na rozdíl udělat dobropis a přiložit dopis od pojišťovny nebo jinak?