Re: Dovolená ve výpovědi !!!!
Zkuste si čerpání dovolené nechat schválit ještě před podáním výpovědi. Když ji budete mít podepsanou, už s tím zaměstnavatel nic nenadělá.
Re: Dovolená ve výpovědi !!!!
Může nadělat. Může zaměstnance z dovolené odvolat nebo mu již povolenou dovolenou zrušit, pokud to práce vyžaduje. V takovém případě je povinen uhradit náklady, které zaměstnanci odvoláním dovolené vznikly - např. stornopoplatek již zaplaceného zájezdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2008 19:27
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně výpovědi zaměstnavateli. Pracuji u zam. již 4 roky a rozhodl jsem se skončit, protože mi byla nabídnuta lepší práce. Přesně nevím jak to udělat, výpovědˇjsme sepsal podle §51 ZP a podám jí k poslednímu dni tohoto měsíce. Začne mi běžet od 1.4. dvouměsíční výpovědˇ, ale já mám ještě 20 dní loňské dovolené a letošní celou (teda spíš poměrnou část) a potřebuju vědět jestli mi dovolenou může ve výpovědi nařídit zaměstnavatel jak se mu hodí. Protože do nového zaměstnání musím nastopit 1.5.2008 a můj součastný zaměstnavatel na dohodu nepřistoupí, myslel jsme si, že bych chodil řádně do práce do 30.4.2008 a pak čerpal dovolenou tj. 20dní a už byl na brigádě u nového zaměstnavatele. Tak bych potřeboval vědět jak je to s nařízením dovolené. Dalo by se to řešit i jinou formou než dohodou?Pokud nepůjde to tak udělat stou dovolenou. Předpokládám, že mi ji neproplatí. Radši bych si jí vybral :-) děkuji za odpovědi