Dovolená ve výpovědi !!!!

• (neregistrovaný)

13. 3. 2008 19:27

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně výpovědi zaměstnavateli. Pracuji u zam. již 4 roky a rozhodl jsem se skončit, protože mi byla nabídnuta lepší práce. Přesně nevím jak to udělat, výpovědˇjsme sepsal podle §51 ZP a podám jí k poslednímu dni tohoto měsíce. Začne mi běžet od 1.4. dvouměsíční výpovědˇ, ale já mám ještě 20 dní loňské dovolené a letošní celou (teda spíš poměrnou část) a potřebuju vědět jestli mi dovolenou může ve výpovědi nařídit zaměstnavatel jak se mu hodí. Protože do nového zaměstnání musím nastopit 1.5.2008 a můj součastný zaměstnavatel na dohodu nepřistoupí, myslel jsme si, že bych chodil řádně do práce do 30.4.2008 a pak čerpal dovolenou tj. 20dní a už byl na brigádě u nového zaměstnavatele. Tak bych potřeboval vědět jak je to s nařízením dovolené. Dalo by se to řešit i jinou formou než dohodou?Pokud nepůjde to tak udělat stou dovolenou. Předpokládám, že mi ji neproplatí. Radši bych si jí vybral :-) děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2008 19:30

yy (neregistrovaný)

Re: Dovolená ve výpovědi !!!!
      Čerpání dovolené určuje výhradně zaměstnavatel. Pokud vám ji neurčí, musí vám ji při skončení pracovního poměru proplatit.

• 13. 3. 2008 22:37

Jarka (neregistrovaný)

Dovolenou skutečně nařizuje zaměstnavatel minim. 14 dní před nástupem, ale to neznamená, že se nemůžete pokusit písemně o dovolenou požádat v termínu, který se Vám hodí. Buďto bude nebo nebude souhlasit. Za pokus to stojí

• 13. 3. 2008 22:36

I. (neregistrovaný)

Zkuste si čerpání dovolené nechat schválit ještě před podáním výpovědi. Když ji budete mít podepsanou, už s tím zaměstnavatel nic nenadělá.

• 13. 3. 2008 23:37

Jiřka (neregistrovaný)

Může nadělat. Může zaměstnance z dovolené odvolat nebo mu již povolenou dovolenou zrušit, pokud to práce vyžaduje. V takovém případě je povinen uhradit náklady, které zaměstnanci odvoláním dovolené vznikly - např. stornopoplatek již zaplaceného zájezdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).