ELDP

• (neregistrovaný)

14. 3. 2008 10:02

Prosím o radu:Odesílám všechny tři kopie ELDP na socálku k potvrzení,a oni my vrátí dvě kopie ,nebo po podpisu dávám 1*zaměstnanci,1* si nechám a pouze 1*příjde na sociálku?Předem dík za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2008 10:05

Eva (neregistrovaný)

Re: ELDP
      Na sociálku se dávají všechny tři (nemusí být ani podepsané od zaměstnance) a dvě kopie vám sociálka vrátí - jednu pro vás a jednu pro zaměstnance.

• 14. 3. 2008 10:18

miluna (neregistrovaný)

Já mám tedy jinou zkušenost. Na OSSZ posílám pouze 1 výtisk, druhý si nechám já a třetí dám zaměstnanci. Neposílám 3x na sociálku a nečekám až mi to vrátí potvrzené.
      Výtisk, který posílám na sociálku by měl být od zaměstnance podepsaný. Pokud zaměstnanec pracuje na jiné provozovně a Vám se nepodaří sehnat jeho podpis, tak na ELDP (ten pro sociálku) poznamenejte, že bylo zaměstnanci zasláno... ve středu jsem byla na kontrole na OSSZ a paní bylo celkem jedno, jestli mám moje výtisky ELDP od nich potvrzené, ale zajímalo jí, zda to mám podepsané od zaměstnanců a zda jsme jim předali kopii....

• 14. 3. 2008 10:40

Eva (neregistrovaný)

Já na sociálku totiž ELDZ neposílám, ale nosím osobně a oni mi hned dvě vrácené kopie vracejí. Podpis zaměstnance na nich nikdy nebyl a ani ho nevyžadovali. Každá SSZ to asi dělá jinak. Takhle odevzdávám ELDZ na dvou různých správách na Praze 4.

• 14. 3. 2008 10:45

xy5 (neregistrovaný)

já bych žádné poznámky na ELDP pro OSSZ nepsala, neboť tam zasíláte originál, který jde ke zpracování na ČSSZ
      1 předáte zaměstnanci a 1 necháte založený ve firmě a originál předáte na OSSZ včetně soupisu odevzdávaných ELDP
      pokud nemáte podepsaný ELDP - už u Vás třeba nepracuje, měla byste ho vyzvat, aby Vám přišel ELDP podepsat
      já to dělám tak, že je dopisem vyzývám, aby přišli podepsat ELDP, ale do dopisu vkládám 1 kopii pro něho
      pokud nemám podepsaný ELDP, mám u něj kopii dopisu, ve kterém jsem zaměstnance vyzvala k podpisu
      zatím jsem neměla žádné problémy skrz kontroly
      pokud si zaměstnanec ELDP nevyzvedne - tak to je jeho problém
      důležité je, aby se všechny ELDP dostaly na ČSSZ a tam byly následně správně zpracovány

• 14. 3. 2008 10:50

miluna (neregistrovaný)

Já tam osobně nechodím, patříme pod Brno, ale nejsme z Brna. Posílám jen doporučeně. Asi jsem se špatně vyjádřila. Paní z kontroly mi řekla, že bych měla na ELDP, který zůstane v organizaci, připnout papírek s poznámkou, kdy se to zaměstnanci posílalo....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).