Re: ELDP
Já mám tedy jinou zkušenost. Na OSSZ posílám pouze 1 výtisk, druhý si nechám já a třetí dám zaměstnanci. Neposílám 3x na sociálku a nečekám až mi to vrátí potvrzené.
Výtisk, který posílám na sociálku by měl být od zaměstnance podepsaný. Pokud zaměstnanec pracuje na jiné provozovně a Vám se nepodaří sehnat jeho podpis, tak na ELDP (ten pro sociálku) poznamenejte, že bylo zaměstnanci zasláno... ve středu jsem byla na kontrole na OSSZ a paní bylo celkem jedno, jestli mám moje výtisky ELDP od nich potvrzené, ale zajímalo jí, zda to mám podepsané od zaměstnanců a zda jsme jim předali kopii....
Já na sociálku totiž ELDZ neposílám, ale nosím osobně a oni mi hned dvě vrácené kopie vracejí. Podpis zaměstnance na nich nikdy nebyl a ani ho nevyžadovali. Každá SSZ to asi dělá jinak. Takhle odevzdávám ELDZ na dvou různých správách na Praze 4.
já bych žádné poznámky na ELDP pro OSSZ nepsala, neboť tam zasíláte originál, který jde ke zpracování na ČSSZ
1 předáte zaměstnanci a 1 necháte založený ve firmě a originál předáte na OSSZ včetně soupisu odevzdávaných ELDP
pokud nemáte podepsaný ELDP - už u Vás třeba nepracuje, měla byste ho vyzvat, aby Vám přišel ELDP podepsat
já to dělám tak, že je dopisem vyzývám, aby přišli podepsat ELDP, ale do dopisu vkládám 1 kopii pro něho
pokud nemám podepsaný ELDP, mám u něj kopii dopisu, ve kterém jsem zaměstnance vyzvala k podpisu
zatím jsem neměla žádné problémy skrz kontroly
pokud si zaměstnanec ELDP nevyzvedne - tak to je jeho problém
důležité je, aby se všechny ELDP dostaly na ČSSZ a tam byly následně správně zpracovány
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2008 10:02
Prosím o radu:Odesílám všechny tři kopie ELDP na socálku k potvrzení,a oni my vrátí dvě kopie ,nebo po podpisu dávám 1*zaměstnanci,1* si nechám a pouze 1*příjde na sociálku?Předem dík za pomoc.