Re: vklady od společníka
Pokud je to od jednatele (firma mu patří), tak napište smlouvu o bezúročné půjčce. Z toho se žádné úroky nebudou platit. Mám jednu takovou malou firmu a už jsem s tím byla na kontrole před FÚ a neměli námitek. Ale samozřejmě záleží na jednolivém človíčku z FÚ. Pokud uzavřete kllasickou smlouvu, tak se z toho bude platit jednateli úrok z půjčky a hlavně pozor nato, kolik by to ročně bylo, aby si jednatel nemusel podat DP... Já doporučuji bezúročnou...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2008 13:53
převzala jsem firmu ke zpracování daň.přiznání a zjistila jsem, že společník půjčoval do firmy peníze, ale fiktivně, účetní jim to dávala na účet 325 (což se mi nezdá), vždycky měli dost peněz na účtech tak mi přijde že to je daňový únik. snižovali si tímto zisk. navrhla jsem mu, že částku ono to dělá kolem 6 mil. převedeme na základní jmění společnosti, ale to se musí před soud. nevadí, když jsou tam ty peníze vedené od roku 1998 a až teď je dá jako do základního jmění?Díky