Re: OSVČ, nemoc a SP hlavní
Uvádí se částka z řádku 27, tedy jeho skutečný - vypočtený z příjmů a výdajů - vyměřovací základ. I přes dva měsíce nemoci dosáhl v roce 2007 vyměřovacího základu, který je vyšší, než minimální, proto nic neponižuje.
Nemusíte psát opravný přehled, OSSZ Vám pošle vyúčtování pojistného a tam se dozvíte, jestli s Vaším přehledem souhlasili, nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2008 13:36
Dobrý den,
teď jsem se do toho trochu zamotala. OSVČ 12 měsíců (hlavní činnost), ale celý únor a březen byl nemocen a pobíral nemocenské dávky. Mám trochu zmatky ve vyměřovacím základu pro OSSZ. Vypočtený vyměřovací základ (ř. 27) mi vyšel 63000 Kč. A teď nevím, zda má minimální vyměřovací základ (ř. 28) mít stejnou hodnotu nebo poníženou o 5035,-Kč za každý měsíc, kdy byl OSVČ nemocen... dostala bych se pod hranici 60420,-Kč... Můžete mi někdo prosím napsat, jaký má být uveden vyměřovací základ na řádku 28? Pokud bych zjistila, že jsme měli špatně vypočtený přehled pro OSSZ, tak se dá určitě napsat opravný, že?
Děkuji všem za pomoc