Re: fyzická osoba a provozovna
Když si přečtete živ.zákon, zjistíte, že provozování lékařské činnosti není živností a logicky proto ordinace nemůže být provozovna ve smyslu ŽZ. Tato oblast se řídí zvláštním zákonem.který stanovuje i systém vydávání registrací pro lékaře, místo jejich provozování lék.praxe atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 3. 2008 16:16
Dobrý den, prosím o radu, FO má v Živ.rejstříku uvedenu i provozovnu. Když vystavuji daňový doklad, uvádím na faktuře jeho sídlo (bydliště) nebo provozovnu? V místě, uvedeném v rejstříku jen bydlí, v provozovně podniká. Já jsem myslela, že na FO musí být na daňovém dokladu napsáno sídlo(bydliště)= místo podnikání. Nyní mne kolegyně přesvědčuje, že lze psát na daňový doklad jen provozovnu . Je to tak? Děkuji za odpověď. Zdena