Výdaje % x doklady

• (neregistrovaný)

15. 3. 2008 18:31

dobrý den,
    chci se zeptat jak je to s uchováváním dokladů o nabytí zboží na provozovně. Dle živn. zákona jsem povinnen mít na provozovně doklady o nákupu zboží, a podle zákon o dani z příjmů (uplatňuji výdaje % ) takovéto doklady o výdajích mít nemusím...jen evidovat příjmy.nevíte prosím někdo jak je to doopravdy, dle čeho se řídit??? a zda skutečně tyto doklady nepotřebuji?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 3. 2008 20:04

danaj (neregistrovaný)

Re: výdaje % x doklady
      Podle mého názoru doklady máte mít na provozovně, aby jste v případě kontroly mohl prokázat jeho původ. A to s daní z příjmu nemá nic společného.

• 15. 3. 2008 22:45

xxl (neregistrovaný)

Re: výdaje % -NEVĚŘTE
      Být p. Pavlem, tak bych této odpovědi nevěřil, stejně jako odpovědím na dvě předchozí a stejné otázky, t.j. z 11:40, 13:38 hod. a zeptal bych se počtvrté a možná i popáté. Víc hlav víc ví.

• 15. 3. 2008 22:59

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: výdaje % -NEVĚŘTE
      Pracuji 30 let v tomto oboru a dokaldy bych tedy pečlivě schovávala a účtovala o nich v peněžním deníku, protože jak už někdo psal - mám doklad o tom, kde jsem zboží vzala, mám přehled, kolik zboží stálo před rokem, před dvěmi...v březnu nikdy nevím, jestli mi na konci roku náhodou nevyjde výhodnější použít skutečné výdaje.....o jakýchkoliv kontrolách ani nemluvě....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).