Re: Prodej odepsaného hmotného majetku.
Po ukončení leasingu musíte auto zařadit do majetku firmy, alespoň za jeden den. Před jeho prodejem bych ho vyřadila a zdanila tak v §10(z tohoto § se nepočítá SP a ZP). Pokud náklady na pořízení auta dáváte do N musíte jeho prodej zdanit ještě 5 let po vyřazení z obchodního majetku. Doba trvání leasingu je 36 měsíců. Splatit ho můžete za půl roku, ale leasing musí trvat 36 měsíců.
Prosan I.
Re: Prodej odepsaného hmotného majetku.
Pozor na daňovou reformu: od 1.1.08 je leasing předmětů v 2.odpisové sk. nutný na 5 let - což platí také pro všechna auta. Takže nový leasing na 60 měsíců, ale jsou různé varianty, jak to auto mít i na 24 nebo 36 měsíců se zůstatkovou hodnotou atd. Měli by vám to vysvětlit při nákupu nového vozu. E.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2008 22:40
Dobrý den. Měl jsem auto na leasing, dodržel jsem leasing. smlouvu a zítra mám doplatit zůst. hodnotu 1.000 Kč. Dával jsem si leasing do DE a příští měsíc bych chtěl to auto prodat. (asi za 400.000 Kč) musím je zdanit? Je to příjem z podnikání nebo par. 10? A ještě jeden dotaz. Kdybych si vzal auto na leasing a leasingovou smlouvu chtěl třeba na dva nebo na tři roky? Jde to dát do DE? Děkan. Radim