Re: zaúčtování hosp. výsledku
některý program si proúčtuje sám, záleží na tom, jak který,
může být, že to máte dvakrát, 431/428
zaúčtování závěrkových účtů mám dobře a počáteční účety taky, počáteční stavy pak taky.
Nerovnají se mi Aktiva celkem (netto) a passiva. řekla bych, že dvakrát proúčtovaný to nemám. Rozdíl je přesně zisk. účetní program mám Pohodu, ale jako pohoda mi to zrovna nepřipadá. je to nepřehledný.
Při uzavírání koncem roku se na účtu 431 neúčtuje, ten by měl být po rozdělení zisku v průběhu roku nulový. Zisk nebo ztráta se objeví na účtu 710 a ten je uzavřen účtem 702 (je uvedeno výše). Zisk nebo ztráta takříkajíc "přebudou" konec roku na účtu 710 uzavřeném účtem 702. Teprve až nasazujete počáteční stavy nepoužijete účet 710, ale přímo účet 431 (také je uvedeno výše).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 3. 2008 9:45
začínám s účetnictvím a na konci roku sem zapoměla přeúčtovat hosp. výsledek z 431 na 428. zálohu nemám. teď se mi nerovnají aktiva a pasiva v rozvaze. Jak to mám teď doúčtovat nebo co mám dělat. děkuju Eva