Prodej DB a koupě většího bytu

• (neregistrovaný)

16. 3. 2008 10:56

Chceme prodat DB (nájemní smlouva září/2004) předtím byla začátkem roku 2004 smlouva o smlouvě budoucí). A rádi bychom koupili větší byt.

1 - jak je to s daněmi? četla jsem, že pokud v bytě bydlíme víc než 2 roky je osvobození od daně z příjmů, pokud prokážete investici (koupi) nového bytu či domu či stavby (do jaké doby?). Ale taky jsem četla, že v OV je to 2 roky a u DB je to 5 let tak nevím.

2 - je lepší jít za realitkou nebo si vzít svého právníka? Inzerát dáme na net s tím, že realitky se pravděpodobně ozvou (co jsem četla na netu). Ale ač realitky nabízí právní služby hodně známých nebylo moc spokojeno a nakonec si platili svého právníka. Tak si říkám jestli není zbytečné utrácet i za realitku, když jejich právní služby nejsou tak skvělé jak tvrdí.

3 - máme stavební spoření (už úvěr) na tento byt, lze převést na novou nemovitost? Máte s tím někdo zkušenosti?

4 - jak je to s převodem s nájemních práv na jiného družstevníka? Budeme muset napsat asi nějaký dopis na představenstvo, aby schválili převod?

předem hrozně moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).