Re: odpisy majetku v najatých nebyt.pros
Jelikož nikdo nezná přesně vaši situaci ohledně DHM, doporučuje přečíst pokyn D-300 k § 26, kde je uvedeno, ce je samostnaným majetem přesto, že je pevně spojeno s nemovitostí. Patří tam právě reklamní tabule kromě zabudovaných nosných konstrukcí a elektronstalace (to patří k budově), přístroje a zařízení pro klimatizaci atd..
Tyto věci budete odepisovat samostatně s tím, že je zařadíte do příslušných odpisových skupin.
El. vedení a konstrukce těchto zařízení, stejně tak dlažba bude technickým zhodnocením budovy. Aby jste toto mohl odepisovat, pak potřebujete mít
1) souhlas vlastníka s technickým zhodnocením
2) souhlas vlastníka s odepisováním TZ
3) sdělení vlastníka, ve které OS je nemovitost zařazena
Vy zařadíte do stejné OS ,pokud máte souhlas, a můžete odepisovat TZ.
Samostatné věci (reklamní tabule, klimatizace bez věcí zabudovaných do stavby) můžete odepisovat bez souhlasu pronajímatele, jelikož jste jejich vlastník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 3. 2008 11:55
Jak mám odepisovat u nájmu neb.prostor, kde mám restauraci- klimatizaci za 80tis. nosnou kovovou konstrukci k osvělení za 50tis.a k nim světla, reklamní osvětlení za 100tis. a dlažbu za 50tis.
Mohu zařadit jednotlivě nebo jako celek? Vše je pevně spojeno se stavbou, ale ta není moje??? Děkuji