Výpočet daně pojištovacího poradce

• (neregistrovaný)

16. 3. 2008 13:56

Klient začal podnikat na osvědčení o DIč dělá finančního poradce, půl roku studoval na vysoké škole, měsíc byl veden na úřadě práce, měsíc měl dohodu o provedení práce u pojišťovny, poté u této pojišťovny začal dělat na své DIČ. Pojišťovna mu vydala potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti za měsíc listopad(byla dohoda) a měsíc prosinec (Už pracoval na DIČ). Vše zahrnuli do příjmů ze závislé činnosti. Mám v tom trochu zmatek, myslela jsem si že za měsíc prosinec už to nemůže být jako příjem ze závislé činnosti a ještě z toho srazili daň 20%, protože měla vyšší výdělek než 5000,-Kč. Můžete mi prosím někdo pomoc
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2008 14:09

anonym (neregistrovaný)

Re: výpočet daně pojištovacího poradce
      Pokud byla z příjmů za 12/2007 sražena zálohová daň, pak tato činnnost byla poskytnuta na základě pracovní smlouvy (asi DPP) a nebude zahrnuta do příjmů dle § 7. Mohle se jednat o smlouvy uzavřené v 11/2007, ale nárok na výplatu provize má až v 12/2007 (nutno znát podmínky přiznání provize). Předpokládám, že činnost na DIČ provedenou v prosinci dostane uhrazenu až v roce 2008.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).