Re: výpočet daně pojištovacího poradce
Pokud byla z příjmů za 12/2007 sražena zálohová daň, pak tato činnnost byla poskytnuta na základě pracovní smlouvy (asi DPP) a nebude zahrnuta do příjmů dle § 7. Mohle se jednat o smlouvy uzavřené v 11/2007, ale nárok na výplatu provize má až v 12/2007 (nutno znát podmínky přiznání provize). Předpokládám, že činnost na DIČ provedenou v prosinci dostane uhrazenu až v roce 2008.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 3. 2008 13:56
Klient začal podnikat na osvědčení o DIč dělá finančního poradce, půl roku studoval na vysoké škole, měsíc byl veden na úřadě práce, měsíc měl dohodu o provedení práce u pojišťovny, poté u této pojišťovny začal dělat na své DIČ. Pojišťovna mu vydala potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti za měsíc listopad(byla dohoda) a měsíc prosinec (Už pracoval na DIČ). Vše zahrnuli do příjmů ze závislé činnosti. Mám v tom trochu zmatek, myslela jsem si že za měsíc prosinec už to nemůže být jako příjem ze závislé činnosti a ještě z toho srazili daň 20%, protože měla vyšší výdělek než 5000,-Kč. Můžete mi prosím někdo pomoc
Děkuji