Re: Co vse jeste musim tento rok udělat
Za rok 2006 jsem FÚ předal poue čestné prohlašení to musím i za rok 2007 ?
>>>Dobrý den, předem bych chtěl poděkovat za tuto
>>>diskuzi
>>>a za Vaši pomoc.
>>>
>>>Od 11.9.2006 jsem začal podnikat (do této doby jsem
>>>studoval).Podnikání jsem ukončil 2.4.2007 od této
>>>doby
>>>jsem byl do března 2008 na uradu prace.
>>>
>>>Danove priznani jsem nepodaval z důvodu nízkých
>>>přijmů.
>>>
>>>Chtěl bych se zeptat ,co vse musim tento mesic
>>>odevzdat ?
>>>Asi urcite prehled pro VZP,CSSZ ?
>>>
>>>Mohl by mi prosim nekdo s vyplneni pomoci ?
>>>
>>>Dekuji
No dobře, chybka tedy....už jsem z toho taky zblblá:-))))Omlouvám se>>
>>Pokud jste podnikal, i po část roku, musíte podat
>>daňové přiznání a přehledy na VZP o CSSZza rok 2007,
>>termín je do 31.3.2008. Na výši výdělků nezáleží, je
>>to
>>povinnost
>
>Za rok 2006 jsem FÚ předal poue čestné prohlašení to
>musím i za rok 2007 ?
>>>Dobrý den, předem bych chtěl poděkovat za tuto
>>>diskuzi
>>>a za Vaši pomoc.
>>>
>>>Od 11.9.2006 jsem začal podnikat (do této doby jsem
>>>studoval).Podnikání jsem ukončil 2.4.2007 od této
>>>doby
>>>jsem byl do března 2008 na uradu prace.
>>>
>>>Danove priznani jsem nepodaval z důvodu nízkých
>>>přijmů.
>>>
>>>Chtěl bych se zeptat ,co vse musim tento mesic
>>>odevzdat ?
>>>Asi urcite prehled pro VZP,CSSZ ?
>>>
>>>Mohl by mi prosim nekdo s vyplneni pomoci ?
>>>
>>>Dekuji
>
>Za rok 2006 jsem FÚ předal poue čestné prohlašení to
>musím i za rok 2007 ?
Není to sice přímo Vaše povinnost, ale je vhodné čestné prohlášení na FÚ poslat.
Ještě se podívejte, k jakému datu Vás odhlásili z pojištění OSVČ na sociálce, zda k 31.3.2007, nebo později.
Děkuju.
Ted bych potreboval pomoc s vyplnenim.
Od 1.4.2007 jsem prestal podnikat na socialce me odhlasili 31.3.2007
Do teto doby jsem vystavil 1 fakturu v hodnote 500Kc - myslim od ledna 2007.
Od 1.4.2007 jsem byl na urade prace.Ale od 1.7-31.8.2007 jsem mel Dohodou o provedeni prace a bylo mi vystaveno Potvrezeni o zdanitelnych přijmech ze závislé činnosti a z funkčních požitlů,sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění 9704,- Kč
Od 31.8.2007 mám od VZP splátkový kalendář (za období mého podnikání 11.9.2006-1.4.2007) do 30.4.2008
Ted bych prosim potreboval, aby nekdo ochotny mi mohl radek po radku vyplnit přiznání.Čili od bodu 1.
Ještě si teda nevím radi s Prohlašení - jsou tam 4 možnosti.Nevím jestli mám zvolit A - v roce 2007 jsem nebyl souběžně se samostatnou výdělečně činností zaměstnán nebo možnost C - Patřil jsem mezi osoby,za které platil pojistné i stát nejsem si jist jelikož za mě stát od 1.4.2007 platit byl jsem na urade prace.
Vsem mockrat dekuji a ipravdu si cennim pomoci
Podívejte se na potvrzení o zdanitelných příjmech, zda Vám byla sražena záloha na daň a v jaké výši. Pokud byla sražena záloha vyšší, než 50,- Kč, pak ještě zvažte možnost podání daňového přiznání, zálohu by Vám FÚ vrátil. Do přiznání byste opsal údaje z potvrzení, není to nic složitého. Do příjmů z podnikání byste dal oněch 500,- Kč a do výdajů třeba nějaké platby zdravotního pojištění, které jste uhradil v roce 2007, stačí uplatnit jednu složenku, abyste se dostal do mírné ztráty.
Je tam napsano Skutečně sražená záloha na dan z přijmu uvedených na ř.1 (9704Kc) 1 960Kč. A nevadí,že jo to z dohody o provedeni pracze od 1.7.2007 kdyý uz jsem nepodnikal ?Od 1.4.2007 za mě zdravotni a socialni platil urad prace.Do 1.4.2007 jsem neplatil.Pouze socialni.Od 30.8.2007 jsem dostal od VZP slatkovy kalendar.Co myslite mam podat danove priznani ?
Děkuji
Vypadá to, že se Vám vyplatí podat přiznání. Přiznání podáváte za všechny příjmy roku 2007, tedy i za dohodu. Píšete, že jste platil sociální pojištění, takže z podnikání vykážete ztrátu. Ke zdanění zbudou příjmy ze závislé činnosti (dohoda) a když si uplatníte slevu na poplatníka 7.200,- Kč, tak bude Vaše daňová povinnost za rok 2007 nulová a sražená záloha se Vám vrátí.
Pokud potřebujete poradit i s daňovým přiznáním, tak mi raději napište na mail, uveďte všechny údaje z potvrzení o zdanitelných příjmech, nebo mi je pošlete naskenované. Dále napište částku zaplaceného SP. To vypisování je zdlouhavé a já mám docela napilno:-)
Pokud necháme věci tak, jak jsme se dříve usnesli, a Vy nebudete podávat daňové přiznání, pak vyplníte přehled pro VZP následovně:
1. Příjmy ze SVČ 500,- Kč
2. Výdaje 0,- Kč , nebo 500,- Kč
(je celkem jedno, jestli do ř. 2 zapíšete nulu, nebo výdaje do výše příjmů)
4. Počet kal.měsíců 3 měsíce
5. Pojištěn u VZP 3 měsíce (pokud jste v době od 1.1.07 do 31.3.07 nezměnil zdravotní pojišťovnu)
6. Hlavní zdroj příjmů 3 měsíce
9. Min. vyměř. základ 30.209,-
12. Zisk - buď 500,-, nebo nula, podle toho, jaké napíšete výdaje
14. Vyměř. základ 30.209,-
15. Podle vzorečku 30.209,-
16. Pojistné 4.079,-
41. Zapište zálohy, které jste jim stihl zaplatit do 8.1.2008
V prohlášení zakroužkujte jenom písmeno A - nebyl jste zaměstnán (dohoda o provedení práce se nepočítá). K písmenu C - patřil jsem mezi osoby, za které platil pojistní i stát - nepište nic, neboť stát za Vás začal platit pojistné až od dubna a to už jste měl přerušené podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 3. 2008 20:03
Dobrý den, předem bych chtěl poděkovat za tuto diskuzi a za Vaši pomoc.
Od 11.9.2006 jsem začal podnikat (do této doby jsem studoval).Podnikání jsem ukončil 2.4.2007 od této doby jsem byl do března 2008 na uradu prace.
Danove priznani jsem nepodaval z důvodu nízkých přijmů.
Chtěl bych se zeptat ,co vse musim tento mesic odevzdat ?
Asi urcite prehled pro VZP,CSSZ ?
Mohl by mi prosim nekdo s vyplneni pomoci ?
Dekuji