Re: kdo může uplatnit daňový bonus na dí
Z ustanovení § 35c odst. 4 ZDP vyplývá, že daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy. Zákon zde dále stanoví, že pouze u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9, nesmí výdaje převýšit tyto příjmy.
Re: kdo může uplatnit daňový bonus na dí
Třeba jste u sebe vloni uplatnila jen slevu na dítě a nevznikl Vám nárok na doplatek daňového bonusu. To by byl samozřejmě jiný případ, slevu na dítě lze uplatnit bez limitu 6-ti násobku min. mzdy, bonus uplatnit bez splnění limitu 6-ti násobku nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 8:12
Dobrý den, zpracovala jsem pro sestru společné zdanění manželů, kdy manželka byla celý rok bez zdan. příjmů.
U každého z manželů jsem pak uplatnila při odpočtu jedno dítě. Zdálo se mi lepší to takhle rozdělit, aby nemusela manželka doplácet a manželovi by o to zase víc vraceli. Jenže FÚ tvrdí, že manželka nedosáhla příjmu 48.000 ,- za rok a že nemůže uplatnit daň. bonus. Prý se to musí přepsat na manžela. Zdá se mi to takhle nešikovné, navíc jsem přesně takhle postupovala loni u mého společného zdanění a nebyl problém. Záleží na tom , jak si to vyloží FÚ, nebo jsou pro to nějaká pravidla?