Re: rozvaha-ztráta
Tak přesně tohle se mi loni stalo - uplatnila jsem již uplatněnou ztrátu. Bohužel mi nikdo neřekl, že ztráta je již uplatněna. (také jsem převzala učto) Tudíž letos bude muset majitel na FÚ a doplatit daň rok 2006. Vystavím teda opravné daň. přiznání za rok 2006?
minda
Re: rozvaha-ztráta
A v účetnictví musí majitelé rozhodnout, co se ztrátou, bud ji musí uhradit, nebo se převede do dalších let a bude se předpokládat, že bude pokryta ze zisku z dalších let. O všem tomto by měl být zápis z valné hromady...v účtu opravdu nepoznáte, zda byla uplatněna d dańovém přiznání, to jsou dvě různé věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 8:41
Prosím o následující radu:
Převzala jsem účetnictví a nějak si s tím nevím rady. V rozvaze máme ztrátu z minulých let. Zjistila jsem, že minulá paní účetní tu ztrátu ale již uplatnila před 3mi lety. Je správné, že mi ta ztráta stále figuruje v rozvaze? Neměla se nějak proúčtovat? Užuž jsem se chystala tu ztrátu uplatnit podruhé.
Moc děkuji. Irena