Re: Evidence dokladů o odběrateli
Ja jsem se ze zacatku take snazila - take na me byl furt nekdo neprijemny a fura tech papiru. Nyni to delam, kdyz mam noveho dodavatele i odberatele podivam se na internet
Take jsem se ze zacatku snazila, ale byl na me furt nekdo neprijemny co si to vymyslim a tak se na vse koukam na interntu www.adeus.cz - rejstriky kde vidim jak platce DPH, tak zivnostniky aj. - do systemu si vzdy udelam poznamku. Zda je to ze zakona opravdu nevim - ale pro jistotu si to overuji. Stalo se mi ze zivnostnik se stal platce DPH od nejakeho data a fa s DPH vystavil pred timto datumem.
Preji prijemny den
Re: Evidence dokladů o odběrateli
Dobrý den, dodavatel po mně požaduje kopii ŽL k tomu, abych se mohl stát jeho odběratelem.
Rád bych se zeptal, zda je k tomu zákonný podklad?
Mám v poslední době obavu rozdávat své kopie ŽL, když vím, jaká je doba a vše je zneužitelné.
Nevím, zda by mu mělo stačit, když mu poskytnu IčO a adresu, DIč nemám.
Děkuji, Jirka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 9:12
Pro každého našeho odběratele si evideujeme jeho kopii živnostenského listu nebo výpisu z rejsříku a registrace k DPH.Dnes to jednoho odběratele naštavalo a protože se to zde dělá již léta, tak vlastně ani nevím, jestli je k této činnosti podklad někde v zákoně a nebo je to jen naše iniciativa. Má s tím někdo zkušenosti, řešíte to taky tak nebo je to zbytečné?