Evidence dokladů o odběrateli

• (neregistrovaný)

17. 3. 2008 9:12

Pro každého našeho odběratele si evideujeme jeho kopii živnostenského listu nebo výpisu z rejsříku a registrace k DPH.Dnes to jednoho odběratele naštavalo a protože se to zde dělá již léta, tak vlastně ani nevím, jestli je k této činnosti podklad někde v zákoně a nebo je to jen naše iniciativa. Má s tím někdo zkušenosti, řešíte to taky tak nebo je to zbytečné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2008 9:21

Kaca (neregistrovaný)

Re: Evidence dokladů o odběrateli
      Ja jsem se ze zacatku take snazila - take na me byl furt nekdo neprijemny a fura tech papiru. Nyni to delam, kdyz mam noveho dodavatele i odberatele podivam se na internet

Take jsem se ze zacatku snazila, ale byl na me furt nekdo neprijemny co si to vymyslim a tak se na vse koukam na interntu www.adeus.cz - rejstriky kde vidim jak platce DPH, tak zivnostniky aj. - do systemu si vzdy udelam poznamku. Zda je to ze zakona opravdu nevim - ale pro jistotu si to overuji. Stalo se mi ze zivnostnik se stal platce DPH od nejakeho data a fa s DPH vystavil pred timto datumem.
      Preji prijemny den

• 10. 11. 2009 13:48

JirkaJJJJJJJJirka (neregistrovaný)

Re: Evidence dokladů o odběrateli
      Dobrý den, dodavatel po mně požaduje kopii ŽL k tomu, abych se mohl stát jeho odběratelem.
      Rád bych se zeptal, zda je k tomu zákonný podklad?
      Mám v poslední době obavu rozdávat své kopie ŽL, když vím, jaká je doba a vše je zneužitelné.
      Nevím, zda by mu mělo stačit, když mu poskytnu IčO a adresu, DIč nemám.

Děkuji, Jirka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).