Re: Přiznání k DPH
Zdravím, u přijaté faktury za dopravu zboží mezi státy EU - jedno jestli k nám nebo od nás - jedná se o služby z eu - dodaníte a uplatníte odpočet.
Re: Přiznání k DPH
Takže to mám správně na řádku 230 a zároveň na řádku 330 v přiznání k DPH? Ještě se chci zeptat jestli ta částka 158,32 EUR, která je uvedena na faktuře znamená pro mě základ daně.
Děkuji Vám mnohokrát za Váš čas, ale opravdu s tím nemám zkušenosti a nerada bych něco zvorala.
S pozdravem Marcela
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 9:34
Dobrý den,
obracím se na Vás s tímto problémem, dostala jsem fakturu z Rakouska na částku 158,32 EUR, DPH 0% . Jedná se o přepravné našeho zboží do Rakouska.
Jelikož jsem takovou fakturu ještě neúčtovala potřebovala bych se ujistit, že jsem postupovala správně.
Pořídila jsem fakturu v cizí měně do položky jsem zadala 158,32 EUR kurz ze dne 28.2.2008 25,145 a jako kod DPH jsem dala 19-přijatá: služby z EU základní sazba.
Následně se mi v přiznání k DPH objevila částka 3 981,- Kč ve sloupci základ daně a částka 756,00 Kč ve sloupci daň na výstupu na řádku 230 a zároveň ty samé částky na řádku 330 jako základ daně a daň na vstupu. Potřebovala bych vědět jestli je to tak v pořádku.
Děkuji Marcela