Re: Mateřská a OSVČ
Změnu příjmení byste na FÚ nahlásit měla, zkuste si tam zavolat a domluvit se.
Pokud jset nahlásila na živnostenský úřad přerušení nebo ukončení živnosti, tak se to píše v DP v příloze 1 na druhé straně - jsou tam na to nahoře kolonky ...
Minimální základ daně se nevztahuje na toho, kdo pobíral rodičovský přípspěvek (i po část roku)
Re: Mateřská a OSVČ
Moc děkuji
Stačilo by kdybych zároveň s daň. přiznáním dodala oddací list?
u min. zákl. daně - takže i když za tu část roku kdy jsem vydělávala a nedosáhla nebo nepřesáhla poměrnou část minimálního základu daně, můžem uplatnit společné zdanění manželů?
K těm úrokům, jestli jsem dobře pocopila tak si může manžel uplatnit celou částku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 10:23
Mám pár, možná hloupých otázek, ale nevím si rady. V roce 2007 jsem do 31.07.2007 pracovala (OSVČ neplátce). V tom samém měsíci jsem porodila. Otázky zní: 1) musím něco nahlásit na FÚ nebo stačí když v daň přiznání uvedu počet měsícu výděl. činnsoti a kam.
2) V tomto roce jsem se i vdala a mám jiné příjmení. Mám napsat nové příjmení do přiznání a doložit oddací list?
3) vztahuje se na mne (na část roku) minimální daň a tím pádem i nemožnost spol. zd. man?
4) manžel má ptvrzeny úroky z úvěru 40000 může si celou částkou snížit daň?
Předem moc děkuji za trpělivost a odpovědi