Přeplatek pojistného použitý na zálohu??

• (neregistrovaný)

17. 3. 2008 13:21

Dobrý den,
    OSVČ uplatňující výdaje %. Za rok 2005 mu vznikl přeplatek na soc. pojištění a ten si nechal převést na část zálohy roku 2006.
    Je tento přeplatek zd. příjmem? Nebo můžu tuto zálohu dát do nákladů pojistného ř.103?
    Děkuji moc každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2008 13:25

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: přeplatek pojistného použitý na zálo
      Pokud vedete DE, tak se domnívám,že nedošlo k žádnému pohybu peněz a tudíž o přeplatku vůbec neúčtujete. Ovšem jako zaplacené zálohy do předu na sociálku uvedete výši přeplatku,který byl na zálohy použit.....(mimochodem, děláte přehledy ještě za rok 2006??)

• 17. 3. 2008 14:01

iva (neregistrovaný)

Omlouvám se, ale už jsem z toho celá dopletená. Jedná se o přeplatek z r.2006 použitý na zálohu r. 2007.
      Pokud se tedy nejedná o příjem, můžu si tuto zálohu (na kterou byl převede přeplatek) dát do zaplaceného soc. pojištění?? Myslím tím spolu s ostatníma zapl. zálohama do ř. 103??

• 17. 3. 2008 15:20

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

To si myslím, že nemůžete, protože opět nedošlo k pohybu peněz, a myslím,že jste tyto peníze měla v soc.pojištění v roce 2006. Na sociálku s nimi počítejte, ale do výdajů v DP je nedávejte. Ale prosím zkušenější, aby ještě napsali svůj názor.

• 17. 3. 2008 17:04

iva (neregistrovaný)

Poradí ještě někdo PROSÍM!!
      Přesně to mě taky zarazilo, že nedošlo k pohybu peněz.
      Ale na druhou stranu sociálka přeplatek použila na část zálohy až v roce 2007 a tím pádem OSVČ nemusela platit tuto část zálohy...no já tedy nevím. Přesto děkuji za ochotu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).