Re: penále z neuhrazené faktury
záleží jestli máte s firmou sepsanou smlouvu na určitou částku, pokud to bylo jenom ústně tak to nechte dokud se neozvou, penále z prodlení bývá na každé faktuře a většinou se týká dní.
podle zákona by vám účtovali procenta diskontní sazby určené ČNB.
Re: penále z neuhrazené faktury
Tak jsem tu trochu studovala a zjistila jsem že jsem tu fakturu měla vrátit a poslat jim platbu pouze se symboly 9/308. Bohužel je pozdě.
Příště raději přijdu pro radu dřív něž něco udělám. Přesto díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 3. 2008 19:11
Sjednala jsem si jako soukr. osoba opravu topení. Rozpočet ale byl bez mého souhlasu překročen o 35 % a zaslali mi fa na vyšší částku. Napsala jsem firmě třikrát, že odmítám tuto částku uhradit a žádám o fakturu na dohodnutou částku. Nereagovali tak jsem jim uhradila dohodnutou částku dle rozpočtu a použila jsem VS a KS z faktury se kterou jsem nesouhlasila. Stále jsem čekala na jejich odpověď a novou fa a tak jsem s placením ve zpoždění o 30 dnů.
Dole na faktuře je uvedeno že v případě prodlení s placením mi budou účtovat 0,1 % z částky. Není tam uvedeno zda ta % jsou za den, za rok.. Mohou mi to dle nějakého § takto účtovat?