Hlavní navigace

OT Ani kráva, ani kůň

  • (neregistrovaný)

    18. 3. 2008 10:42

    Milí zde na fóru, před nějakým časem jsem zde psala o účetnictví FO, kdy jsem nedokázala pochopit, o co jde - zda o DE nebo PÚ. Protože je 31.3. na spadnutí, objevil se za dveřmi. Nevyhodila jsem ho, neb je to bratránek a navíc se mnou cloumala zvědavost, že se dozvím víc. Chtěla jsem jeho loňskou závěrku a pro sichr i daňové přiznání. Tak to DaP naštěstí přinesl, vedle toho disketu s daty, protože je kadet a vede si to sám, a jeden tlustší šanon, což mne nejdřív potěšilo, pak ale nic moc....
    Nahrála jsem data do svého softw, protože máme stejný a nestačila jsem se divit, on teda taky.....pohledávky za společníkem apod., FV se nepárovaly s likvidací, FP tam nebyly vůbec, ono se to ani nedá popsat...přesto, že program je PÚ, on si své "účetnictví" vede systémem nezvládnuté DE, takže se nedá použít v podstatě nic. Ovšem, má podaná přiznání DPH. Na otázku, kde má podklady, nemá.... takže zase nic... Říkám, pročs to proboha kupoval - a on, že to bylo v akci a na finančáku mu říkali, že povinně povedou PÚ všichni. To si asi pamatujeme, .. jenže on na tom "nejede" první rok, před léty mu JÚ vedla účetní kancelář, minulé daňové přiznání už na podkladě jeho skvělého účta dělal účetní, který v mém okolí se bere jako účtařská autorita,takže já jsem skoro za blba, že to DaP nemám z čeho vzít,... protože ten účetní "jenom na něco klikl a bylo to".. já ať klikám jak klikám, lezou z toho blbosti...ale nemyslete si, SZM pro něho mám už hotové - snad mě pánbů nepotrestá, vzala jsem jeho přiznání k DPH (ta má vytištěná, ale jak se dostal k obsahu a zda je správný, čert ví), sečetla základy daní a rozdíl daníme, paráda ...a jemu říkám, ať dá na modlení. Byla jsem ochotná celý šanon projít, ale vzhledem k tomu, že jen namátkou prohlídnuté doklady nejsou košér, tak mne iniciativa přešla.... mějte se fajn :-))))

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2008 15:32

      Eva M. (neregistrovaný)

      Re: OT Ani kráva, ani kůň
      Lino, to je strašný :-)) Nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Radši se směju takovým tím hořkým smíchem, neboť s podobnými týpky se setkáváme taky. A nejhorší je, že když mu to náhodou zpracujete opravdu pečlivě a budete chtít za svou práci normálně zaplatit, tak budete mít problémy, protože tenhle týpek asi nebude chtít platit. Vždyť přece předchozí účetní "jen na něco kliknul" a měl to hned, takže Vy určitě taky. Tak za co byste chtěla tolik peněz. Achjo.
      Lino, děkuju za odlehčení daňové sezony, už mi z toho brní hlava a jsem ráda, že v tom nejsem sama. Dny letí příšerným tempem, únava se vrší a práce bohužel neubývá, ale vrší se taky :-( Lidičky, jste na tom podobně blbě jako já? Potěšte mě...

    • 18. 3. 2008 15:44

      vera (neregistrovaný)

      Re: OT Ani kráva, ani kůň
      jsem na tom taky tak blbě...a k tomu všemu mě dostal zápal průdušek, tak dnes ležím s horečkou 38 a beru teprve druhé antibiotikum...já se z toho picnu, jako kdyby to nemohlo přijít o 2 týdny později, když už vůbec.
      mějte se a držte se

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).