Účetnictví cestovní agentury

• (neregistrovaný)

18. 3. 2008 11:10

dobrý den, dostala jsem nabídku dělat účetnictví cestovní agentuře. Po příspěvcích,které jsem si zde přečetla to asi bude oříšek. CA je plátcem dph. můj dotaz je, zda se účetnictví CA hodně liší od ostatních a jakou částku měsíčně za to? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2008 9:19

Jana (neregistrovaný)

Re: účetnictví cestovní agentury
      Dobrý den, cestovky jsem účtovala asi čtyři (ještě jako zaměstnanec u daňového poradce), přežila jsem všechny reformy, které jejich účtování znatelně ovlivnily a ani s poradcem za zády jsem netušila, jestli to děláme dobře... Na druhou stranu to prošlo kontrolou DPH (hlavně proto, že kontrolující pracovník tomu rozuměl ještě o hodně míň :-))
      Takže - záleží na tom, jestli jde o cestovní agenturu (tj.pouze prodává zájezdy jiných CK), nebo cestovní kancelář (pořádá i svoje zájezdy). Pokud je to opravdu CA, tak bych to neviděla tak tragicky, tam se to v podstatě neliší a je to hlavně o účtování provizí (a záloh :-))
      Tak vám přeji šťastnou volbu!

• 19. 3. 2008 16:20

milča (neregistrovaný)

Dobrý den,
      já už 3 roky účtuji CA a souhlasím s paní která vám ráno odepsala.
      Také jsem měla kontrolu na DPH a úplně stejně jako paní- oni sami neví.Je to opravdu účtování o provizích ,které dávám na 6 a o zálohách ,které účtuji na 324 a odvod těchto úhrad zase 211 nebo 221/324 tak doufám,že to dělám dobře-alespoň vím ,že nenastává žádný daňový únik.

• 28. 5. 2010 11:23

Móňa (neregistrovaný)

Dobrý den, potřebovala bych se spojit s někým kdo dělá cestovku účto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).