Re: 2x zaúčtovaná fa a špatně nárokované
udělejte další opravné přiznání na DPH. A co se týče účetnictví, zaúčtujte dokladem storno obou faktur tak, aby se vám odečetly jak z nákladů, tak z DPH a sedělo Vám to. Nic nevyhazujte, protože případná kontrola z FU to bude chtít vidět.
Myslíte tedy, že mám udělat ještě jedno opravné dodatečné daňové přiznání za to období? V něm bych tedy uvedl obě dvě faktury rozdílem. Nebo myslíte, že bych měl udělat klasické opravné daň. přiznání. Mám v tom trochu chaos. Účetně vím jak to provedu. Děkuji za odpověď.
Udělejte ještě jedno dodatečné na druhou fakturu. Opravné se podává jen do lhůty podání a ta už je dávno pryč. A nebojte se toho, já jsem loni přebírala účetnictví a dodatečná přiznání na DPH na předchozí rok jsem dělala asi čtyři. Počítejte s penálem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 12:45
Prosím všechny chytré o radu. Převzal jsem účetnictví mého známého od jedné firmy a teď před přiznáním k dani z příjmu vše kontroluji a zjistil jsem, že mu ta firma zaúčtovala jednu fakturu přijatou dvakrát, z nich mu samozřejmě nárokovala dph taky dvakrát.
Udělal jsem dodatečné přiznání, kde jsem uvedl rozdíly.
Ale teď jsem z hrůzou zjistil, že mu zaúčtovaly ještě jednu fakturu přijatou od jiné firmy taky dvakrát a opět nárokovali dph. Jak byste toto řešili? Mohu podat další dodatečné přiznání? Nebo opravné dodatečné přiznání (to je asi hloupost?!) Potřebuji tu fakturu vyhodit z účta a nevím co s tím (kdyby tam nebylo aspoň to dph). Jednalo se o druhé čtvrtletí 2007. Děkuji všem za rady a názory.