Ukončetní sdružení

• (neregistrovaný)

18. 3. 2008 12:50

Dobrý den,potřebovala bych poradit s ukončením sdružení FO, oni se prakticky v průběhu roku domluvili,že každý si bude dělat vlastní zakázky,ale v DE to evidoval ten jeden. Mezi sebou se nějak vypořádali ,ale jde mi o to,zda můžou sepsat dohodu o ukončení sdr. a v ní vypsat např. že si jeden ponechá pohledávky,závazky a ten druhý třeba DKP a určitou finanční hotovost...

Je to docela zmatek a nejhorší je , že se jim časově prolíná doba, kdy na určité zakázce dělali spolu a jinde už každý zvlášť. Ta dohoda by byla nejlepší,ale nevím co na to daně - nějaké dodanění pohledávek,závazků apod. Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2008 12:54

alča (neregistrovaný)

Re: ukončetní sdružení
      Ještě jsem zapomněla napsat,že oficiálně by to ukončili k 31.12.07 a zisk by si normálně rozdělili jako jiné roku 50x50.jen mi jde o ty pohl., závazky a majetek.

• 18. 3. 2008 15:24

Dana (neregistrovaný)

Pokud mají uzavřenou smlouvu o sdružení, mají v ní určitě určené procenta k rozdělení. Pokud mají 50x50, tak se vše rozdělí dle uvedených %. Nejlépe by bylo kdyby se domluvili mezi sebou a papírově vše rozdělit tak jak mají uvedeno ve smlouvě.Každému zústane 50% závazků, 50% pohledávek. Mám zato,že podnikají dál, ale každý sám za sebe.

• 19. 3. 2008 19:11

alča (neregistrovaný)

Ano ve smlouvě mají 50 na 50, takže když si rozdělí pohl. i závazky a oba dál pokračují v podnikání, tak nemusí pohl.dodaňovat a dál je evidují? Jenže ty poslední faktury patří prakticky jenom jenomu z nich a tomu přijdou i na účet a závazky zaplatí taky pouze on. Já myslela,že se to s ukončením sdružení musí vypořádat daňově jako pri ukončení podnikání. Už jsem z toho fakt zblblá.Jestli mi to někdo polopatisticky vysvětlí - budu vděčná

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).