Re: ukončetní sdružení
Pokud mají uzavřenou smlouvu o sdružení, mají v ní určitě určené procenta k rozdělení. Pokud mají 50x50, tak se vše rozdělí dle uvedených %. Nejlépe by bylo kdyby se domluvili mezi sebou a papírově vše rozdělit tak jak mají uvedeno ve smlouvě.Každému zústane 50% závazků, 50% pohledávek. Mám zato,že podnikají dál, ale každý sám za sebe.
Re: ukončetní sdružení
Ano ve smlouvě mají 50 na 50, takže když si rozdělí pohl. i závazky a oba dál pokračují v podnikání, tak nemusí pohl.dodaňovat a dál je evidují? Jenže ty poslední faktury patří prakticky jenom jenomu z nich a tomu přijdou i na účet a závazky zaplatí taky pouze on. Já myslela,že se to s ukončením sdružení musí vypořádat daňově jako pri ukončení podnikání. Už jsem z toho fakt zblblá.Jestli mi to někdo polopatisticky vysvětlí - budu vděčná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 12:50
Dobrý den,potřebovala bych poradit s ukončením sdružení FO, oni se prakticky v průběhu roku domluvili,že každý si bude dělat vlastní zakázky,ale v DE to evidoval ten jeden. Mezi sebou se nějak vypořádali ,ale jde mi o to,zda můžou sepsat dohodu o ukončení sdr. a v ní vypsat např. že si jeden ponechá pohledávky,závazky a ten druhý třeba DKP a určitou finanční hotovost...
Je to docela zmatek a nejhorší je , že se jim časově prolíná doba, kdy na určité zakázce dělali spolu a jinde už každý zvlášť. Ta dohoda by byla nejlepší,ale nevím co na to daně - nějaké dodanění pohledávek,závazků apod. Díky moc