Re: Minimální daň a spolupracující osoba
Záleží, jestli chcete platit i manželce sociální na důchod. Ale musíte si nechat alespoň 48 tisíc, abyste mohl uplatnit bonusy na syna. Takže bych dala manželce asi 10-20%, a pokud si důchodové chce platit, tak bych ji nechala ten základ, co má zaplaceno, ať není ztratná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 3. 2008 17:22
Dobrý den. Prosím vás touto cestou o radu. Můj základ daně z podnikání činí cca 80.000,- Polovinu z toho jsem přerozdělil na spolupracující manželku, která je v domácnosti (pouze platí zálohy na zdravotní a sociální pojištění). Na mě jako na podnikatele se vztahuje minimální daň. Musí tuto minimální daň zaplatit i moje spolupracující manželka a nebo ta zaplatí jen to, co jí "vyjde" z mých přerozdělených příjmů a výdajů?
A ještě....minimální daň si snížím o slevu na daň ve výši 7200,- Mohu i o 6000,- na syna nebo se již minimální daň nedá o tyto položky snížit?
Moc všem děkuji.Na tohle moc nejsem :-(