Můžete mi někdo poradit,jak při mateřské

• (neregistrovaný)

18. 3. 2008 17:44

Dobrý den,můžete mi někdo poradit jak skloubit miminko a práci?
    Je možné pracovat při mateřské............mám lepší práci a nerada bych o ní přišla,takže si představuji,že bych dělala denně tak 2-3h. Je to možné,abych i tak dostávala mateřskou?
    Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2008 0:11

Kamila (neregistrovaný)

Re: můžete mi někdo poradit,jak při mate
      Myslím, že dnes již ženy na mateřské nemohou o mateřskou přijít v důsledku dalšího výdělku. Prostě jejich výdělek není v tomto ohledu nijak limitován/hlídán. Mohla byste přijít maximálně o nějaké dávky podpory pokud něco podobného pobíráte. Vřele bych Vám ale doporučovala zavolat si nebo osobně se poradit na Vašem úřadě.

• 19. 3. 2008 8:20

Petra (neregistrovaný)

Takže bych mohla i u mého stávajícího zaměstnavatele podepsat nějakou smlouvu na DPČ a přesto nadále brát mateřskou?

• 19. 3. 2008 8:38

baba (neregistrovaný)

Ne to nemohla, nemůžete od jednoho zaměstnavatele pobírat dávky z nem. pojištění (mateřskou) a zároveň plat. Musela byste mít jiného zaměstnavatele. Dejte si do vyhledávače, určitě k tomu najdete spoustu příspěvků-

• 19. 3. 2008 13:47

Jiřka (neregistrovaný)

Mýlíte se, nemusí mít jiného zaměstnavatele, pouze jiný pracovněprávní vztah a to i u téhož zaměstnavatele. Prostě nesmí pobírat mzdu nebo odměnu z toho pracovního vztahu (nebo podnikání) na základě něhož pobírá mateřské dávky. Z jiného může. Takže jestliže v prac. poměru je na mateřské dovolené a pobírá mateřské dávky, může i u téhož zaměstnavatele uzavřít třeba DOPČ (nebo druhý pracovní poměr) a pobírat odměnu nebo mzdu. Musí to ale být sjednano na jiný druh práce, než jaký má sjednaný v tom prvním prac. poměru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).