Re: můžete mi někdo poradit,jak při mate
Myslím, že dnes již ženy na mateřské nemohou o mateřskou přijít v důsledku dalšího výdělku. Prostě jejich výdělek není v tomto ohledu nijak limitován/hlídán. Mohla byste přijít maximálně o nějaké dávky podpory pokud něco podobného pobíráte. Vřele bych Vám ale doporučovala zavolat si nebo osobně se poradit na Vašem úřadě.
Ne to nemohla, nemůžete od jednoho zaměstnavatele pobírat dávky z nem. pojištění (mateřskou) a zároveň plat. Musela byste mít jiného zaměstnavatele. Dejte si do vyhledávače, určitě k tomu najdete spoustu příspěvků-
Mýlíte se, nemusí mít jiného zaměstnavatele, pouze jiný pracovněprávní vztah a to i u téhož zaměstnavatele. Prostě nesmí pobírat mzdu nebo odměnu z toho pracovního vztahu (nebo podnikání) na základě něhož pobírá mateřské dávky. Z jiného může. Takže jestliže v prac. poměru je na mateřské dovolené a pobírá mateřské dávky, může i u téhož zaměstnavatele uzavřít třeba DOPČ (nebo druhý pracovní poměr) a pobírat odměnu nebo mzdu. Musí to ale být sjednano na jiný druh práce, než jaký má sjednaný v tom prvním prac. poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 17:44
Dobrý den,můžete mi někdo poradit jak skloubit miminko a práci?
Je možné pracovat při mateřské............mám lepší práci a nerada bych o ní přišla,takže si představuji,že bych dělala denně tak 2-3h. Je to možné,abych i tak dostávala mateřskou?
Děkuji moc za radu