Re: výpověď dohodou-jaké potvrzení dosta
Výpověď dohodou je nesmysl. S výpovědí nemusí zaměstnavatel souhlasit na rozdíl od dohody, kdy bez jeho souhlasu by pracovní poměr neskončil. Dostanete zápočtový list, vyžádejte si potvrzení o výdělku pro ev. úřad práce, potvrzení o pracovních neschopnostech.
Děkuju,napsal jsem to špatně,dal jsem výpověď a dohodli jsme se na termínu.Měl jsem to napsat jasnějí.H.
I toto je nesmyslné, ale nemyslím to zle. Prostě výpověď znamená, že jedna strana druhé straně vypoví smlouvu, aniž se na ní některá ze stran dohodne. Dání výpovědi je jednostranný úkon. Při výpovědi z pracovního poměru vždy běží výpovědní lhůta nejméně 2 měsíce. Naproti tomu dohoda znamená, že se obě strany dohodnou na něčem, v tomto případě na ukončení poměru k nějakému dni. Výpovědní lhůta neběží a prac. poměr skončí dohodnutým dnem. V den skončení prac. poměru Vám zaměstnavatel musí vydat Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák). Na Vaši žádost pak i potvrzení o průměrném příjmu (uvádí se na zvláštním papíře, nepíše se do zápočťáku). Ten, kdo vyplácí nemocenské dávky pak vydává potvrzení o promaroděných dnech rok zpětně - v případě velké organizace je to zaměstnavatel, v případě malé organizace sociálka. Ev. list (pro důchod) Vám mohou vydat až po zúčtování posledních mezd. Stejně tak potvrzení o zdanitelných příjmech, kvůli pozdějšímu zúčtování daní - to jen na žádost zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 17:51
Dobrý den,
dohodl jsem se se zaměstnavatelem a podal jsem výpověď dohodou k 30.4.2008.Nemám ale zkušenosti a chtěl bych vědět jaké papíry mám dostat při výstupu.Zápočťák vím,ale ještě něco?
Děkuji Honza