Výpověď dohodou-jaké potvrzení dostanu?

• (neregistrovaný)

18. 3. 2008 17:51

Dobrý den,
    dohodl jsem se se zaměstnavatelem a podal jsem výpověď dohodou k 30.4.2008.Nemám ale zkušenosti a chtěl bych vědět jaké papíry mám dostat při výstupu.Zápočťák vím,ale ještě něco?
    Děkuji Honza

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2008 18:18

yy (neregistrovaný)

Re: výpověď dohodou-jaké potvrzení dosta
      Výpověď dohodou je nesmysl. S výpovědí nemusí zaměstnavatel souhlasit na rozdíl od dohody, kdy bez jeho souhlasu by pracovní poměr neskončil. Dostanete zápočtový list, vyžádejte si potvrzení o výdělku pro ev. úřad práce, potvrzení o pracovních neschopnostech.

• 18. 3. 2008 20:07

Marci (neregistrovaný)

Taky si vyžádejte Potvrzení o zdanitelných příjmech - bude se hodit při vyúčtování daně za rok 2008.
      Určitě taky dostanete kopii evidenčního listu-tu si založíte. Je ale možné, že Vám EL dodají později.

• 18. 3. 2008 20:38

Honza (neregistrovaný)

Děkuju,napsal jsem to špatně,dal jsem výpověď a dohodli jsme se na termínu.Měl jsem to napsat jasnějí.H.

• 18. 3. 2008 21:27

Jiřka (neregistrovaný)

I toto je nesmyslné, ale nemyslím to zle. Prostě výpověď znamená, že jedna strana druhé straně vypoví smlouvu, aniž se na ní některá ze stran dohodne. Dání výpovědi je jednostranný úkon. Při výpovědi z pracovního poměru vždy běží výpovědní lhůta nejméně 2 měsíce. Naproti tomu dohoda znamená, že se obě strany dohodnou na něčem, v tomto případě na ukončení poměru k nějakému dni. Výpovědní lhůta neběží a prac. poměr skončí dohodnutým dnem. V den skončení prac. poměru Vám zaměstnavatel musí vydat Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák). Na Vaši žádost pak i potvrzení o průměrném příjmu (uvádí se na zvláštním papíře, nepíše se do zápočťáku). Ten, kdo vyplácí nemocenské dávky pak vydává potvrzení o promaroděných dnech rok zpětně - v případě velké organizace je to zaměstnavatel, v případě malé organizace sociálka. Ev. list (pro důchod) Vám mohou vydat až po zúčtování posledních mezd. Stejně tak potvrzení o zdanitelných příjmech, kvůli pozdějšímu zúčtování daní - to jen na žádost zaměstnance.

• 18. 3. 2008 21:41

Honza (neregistrovaný)

Paní Jiřko děkuji,zřejmě to tak bylo.Řekl jsem o výpovědi a šéf se pak se mnou domluvil na termínu a podepsal jsem dohodu.Všechny doklady jsem si napsal,abych pak něco dodatečně nepáčil.Ještě jednou moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).