Dovolená

• (neregistrovaný)

18. 3. 2008 19:27

Zaměstnavatel mi strhl dva dny dovolené za leden s tím ,že jsem 1.1.2008 byla vedená na úřadu práce.Nastoupila jsem 2.1.2008, ale prac.dny jsem odpracovala za celý leden. Má na to právo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2008 19:33

hanka (neregistrovaný)

Re: dovolená
      to rozhodně nemá, jestliže máte v pracovní smlouvě nástup 2.1. a ten den nastoupíte, zaměstnavatel nemá právo zohleňovat ve svých mzdových nákladech den 1.1. To si nenechte líbit. Hanka

• 18. 3. 2008 19:42

J (neregistrovaný)

jestliže nemáte pracovní poměr od 1.1., nemáte na dovolenou za leden skutečně nárok, musela by jste mít v prac. smlouvě že jste zaměstnána od 1.1. § 212 odst. 2 ZP

• 18. 3. 2008 19:43

baba (neregistrovaný)

To je ale nesmysl, zaměstnavatel vám nic nemohl strhnout, jen vám, zcela v souladu se zákoníkem práce nepřiznal dovolenou za měsíc leden, protože váš pracovní poměr netrval celý měsíc. Evidence na úřadu práce to potvrzuje. Jiná by byla situace, kdybyste měla ještě 1.1. jiného zaměstnavatele, to by vám dovolená za leden náležela u nového zaměstnavatele. Takže za leden nemůžete mít žádnou dovolenou, takže buďte v klidu a Hana ať si prostuduje zákoník práce č. 262/2006 Sb. kde zjistí, že podmínkou přiznání dovolené je TRVÁNÍ pracovního poměru , nikoli odpracování všech směn v měsíci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).