Re: Daňové přiznání - sráž.daň - oprava
Nějak jsem se do toho zamotala a chtěla bych poopravit svůj dotaz. Jednalo se o odvod zálohové daně ve výši 20% ne srážkové, jak jsem špatně uvedla. Nemám ale podepsané prohlášení poplatníka - jak to lze "napravit", aby mi FÚ vrátil peníze při podání přiznání a nepřišla jsem o 600,- Kč za poplatníka? Děkuji za odpověď
Re: Daňové přiznání - sráž.daň - oprava
Sečtete příjmy ze všech tří zaměstnání - řádek 31
sečtete pojistné - řádek 32
uplatníte odečit. položky (penz.p., živ.p., dary, hypotéka...) - 3. oddíl
spočítáte daň - řádek 57
odečtete slevy na dani za 12 měsíců (7 200,- příp. na manžela příp. daň. zvýh. na děti) - řádek 71
sečtete sražené zálohy na daň - řádek 84
a vyjde vám doplatek/přeplatek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 19:54
Prosím o radu. V roce 2007 jsem byla zaměstnána postupně u 3 zaměstnavatelů. Musím si podat daňové přiznání sama, protože jeden z nich mi nezaslal potvrzení o zdanitelných příjmech do 15.2. a řeším teď jeden problém. U jednoho ze zaměstnavatelů jsem byla zaměstnána na hlavní pracovní poměr celkem 15 dní a vyplacená hrubá mzda činila 6.520,- Kč. Zaměstnavatel mi ze mzdy strhl srážkovou daň 1.160,- Kč. Neměla jsem u něj bohužel podepsané prohlášení poplatníka. Vzhledem k tomu, že jsem mzdou překročila 5.000,- hranici pro zálohovou daň, mohu nějak docílit toho, aby mi FÚ daň vrátil při podání přiznání? Děkuji za odpověď.