Nezaúčtovaný převod peněz-co teď?????

• (neregistrovaný)

19. 3. 2008 9:11

Stala se mi taková nepříjemná věc. V září mi přinesl nejvyšší šéf příkaz na převod 110000,- na firmu,která pro nás měla něco dodat,převod chtěl hned,stvrdil mi to podpisem s tím,že dodá potřebné doklady co nejdříve. Bohužel,docela prostě jsem na něj zapoměla.Šéf taky nic.Nyní si vše před přiznáním kontroluji a objevila jsem toho kostlivce.Šéf řekl,že je již domluven,že firma částku vrácí,protože se nemohou dohodnout.Včera jsem koukala na výpis a už tam peníze jsou zpět. Úplně se stydím,že mně to tak uteklo,nejspíš tu čásku v tom září tedy dám na zálohy a letos ji zúčtuju. Je to ale hodně dlouhá doba, můžu to takhle zaúčtovat,jak dlouho nějaká platba může ležet na účtě záloh a hlavně na základě jakého podkladu ji tam můžu dát.Já mám jen příkaz k převodu peněz.Fuj, jsem z toho nešťastná, je to moc velkej průšvih?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2008 9:16

m (neregistrovaný)

Re: Nezaúčtovaný převod peněz-co teď????
      pokud jste ty peníze nepřevedla, tak zalolejte do té firmy a vraťte jim je zpět. Třeba tam kápnete na někoho ohleduplného, který to nebude ventilovat dál. Je divné, že vám je vrátili, když nic nedostali.

• 19. 3. 2008 9:22

milena (neregistrovaný)

Já bych z toho nedělala strašáka a zaúčtovala spíš na účet 315 a jako podklad pro inventarizaci účtu bych použila příkaz k úhradě, který je podepsán šéfem. Hlavně bych si u toho udělala poznámku, jak k tomu došlo... Vy jste stát nekrátili na daních, jen jste zaplatili za něco, co se mělo uskutečnit a bohužel k tomu nedošlo..:-)

• 19. 3. 2008 9:34

Eva M. (neregistrovaný)

Také bych to neviděla tak černě. Peníze jste poslali a byly vám v pořádku vráceny, to je důležité. Ty poslané peníze bych zaúčtovala jako pohledávku za tou firmou (asi též na 315 nebo 37x) a po jejich vrácení je zase odúčtovala. Vůbec žádnej průšvih to není, nic se nestalo, daně jste nezkrátili, tak nevěšte hlavu.

• 19. 3. 2008 9:38

nešťastná-už míň (neregistrovaný)

Taky se tím utěšuju, že mi to neovlivnilo výsledky. Díky za odpovědi!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).