Re: Nezaúčtovaný převod peněz-co teď????
Já bych z toho nedělala strašáka a zaúčtovala spíš na účet 315 a jako podklad pro inventarizaci účtu bych použila příkaz k úhradě, který je podepsán šéfem. Hlavně bych si u toho udělala poznámku, jak k tomu došlo... Vy jste stát nekrátili na daních, jen jste zaplatili za něco, co se mělo uskutečnit a bohužel k tomu nedošlo..:-)
Re: Nezaúčtovaný převod peněz-co teď????
Také bych to neviděla tak černě. Peníze jste poslali a byly vám v pořádku vráceny, to je důležité. Ty poslané peníze bych zaúčtovala jako pohledávku za tou firmou (asi též na 315 nebo 37x) a po jejich vrácení je zase odúčtovala. Vůbec žádnej průšvih to není, nic se nestalo, daně jste nezkrátili, tak nevěšte hlavu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 9:11
Stala se mi taková nepříjemná věc. V září mi přinesl nejvyšší šéf příkaz na převod 110000,- na firmu,která pro nás měla něco dodat,převod chtěl hned,stvrdil mi to podpisem s tím,že dodá potřebné doklady co nejdříve. Bohužel,docela prostě jsem na něj zapoměla.Šéf taky nic.Nyní si vše před přiznáním kontroluji a objevila jsem toho kostlivce.Šéf řekl,že je již domluven,že firma částku vrácí,protože se nemohou dohodnout.Včera jsem koukala na výpis a už tam peníze jsou zpět. Úplně se stydím,že mně to tak uteklo,nejspíš tu čásku v tom září tedy dám na zálohy a letos ji zúčtuju. Je to ale hodně dlouhá doba, můžu to takhle zaúčtovat,jak dlouho nějaká platba může ležet na účtě záloh a hlavně na základě jakého podkladu ji tam můžu dát.Já mám jen příkaz k převodu peněz.Fuj, jsem z toho nešťastná, je to moc velkej průšvih?