Re: ukončení PP v době PN - začátečník
prohlášení, že netrvá na prodloužení po ukončení PP napsala. Marodila už před ukončením a teď by právě chtěla to odtupné.
Jenže podle mne ona to může napsat až po ukončení nemoci, nemůže teď přece vědět kdy skončí nemoc a v tomto případě prac. poměr končí (když napíše ten papír, že na doběhnutí výpovědní doby netrvá) až skončením nemoci. U nás odstupné dostává až se skončením prac. poměru. Jestli hodlá dál marodit, tak odstupné dostane až neschopnost ukončí. Tak je to aspoň u nás.
Já naopak myslím, že ona to může napsat před koncem výpovědní doby, tj. i v době nemoci a prac.poměr končí uplynutím výpovědní doby tedy k 31.12.2007 a hned může dostat odstupné (ve výplatě za prosinec). Nemocenské pak bude dostávat dál v ochranné době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2008 11:34
Dobrý den všem, jsem úplný začátečník a nevím si rady. Paní dostala výpověď k 31.12.07 s nárokem na odstupné. Předtím však podspoupila operaci a je i nadále dlouhodobě v PN. Ráda by dostala odstupné. Jak postupovat, prosím? Má napsat prohlášení, že souhlasí s ukončením PPV, dostane odstupné a nemocenskou pak vaplácí nadále zaměstnavatel? Jak a kde hlásit? MOckrát děkuji, pokud někdo bude ochotný poradit.