Re: POKYN D 210
a tohle mi napsala daňová porakdyně:
ověřila jsem si u dvou daňových poradců, že pokyny řady D, které platily pro dřívější zákon o DPH, pro nový zákon neplatí. Není tedy možné se s datem zdanitelného plnění odvolávat na pokyn D-210. Hledala jsem v odborné literatuře odpověď na Vaši otázku, ale buď jsem nenašla žádné vyjádření, nebo bylo v informacích o datu zdanitelného plnění odkazováno na datum, kdy je zboží dáno k přepravě. Předpokládám, že k odesílanému zboží dáváte i nějakou účtenku nebo fakturu, odvod DPH by pak bylo možné zajistit na základě vašich kopií těchto dokladů. Dobropisy k nepřevzatým zásilkám by pak měly být doloženy potvrzením pošty o vrácení zásilky.
Ráda bych Vám poslala příznivější vyjádření, ale nenašla jsem k němu opodstatnění.
Tak to tedy opravdu nevím, jak Vám poradit. Já jsem si platnost ověřovala v softwarovém programu CODEXIS, kde je celá legislativa ČR, aktualizovaná k 1.3.2008 a Pokyn D-210 je tam uveden jako platný, ani u něj není poznámka, že by měla jeho platnost končit.
>>>>>Prosím o radu, platí ještě pokyn D 210? Nejsme si
>>>>>jistí, jeden Daň.por. tvrdí že ne další že ano.
>>>>>
>>>>>Děkuji Andrea
>>>>
>>>>Ano, platí, není uvedeno, že by pozbyl platnosti.
>>Tak to tedy opravdu nevím, jak Vám poradit. Já jsem
>>si platnost ověřovala v softwarovém programu CODEXIS,
>>kde je celá legislativa ČR, aktualizovaná k 1.3.2008 a
>>Pokyn D-210 je tam uveden jako platný, ani u něj není
>>poznámka, že by měla jeho platnost končit.
>
>Aha, tak to by měl určitě platit, tento software já
>neznám,ale snažila jsem hledat všude možně, dokonce i
>zde jsem jen našla jako platný, jen mi to nikdo
>nepotvrdil. Jsem ráda že vy jste mi to potvrdila. Moc moc
>děkuju !
Nemáte za co a nedejte se! :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 12:00
Prosím o radu, platí ještě pokyn D 210? Nejsme si jistí, jeden Daň.por. tvrdí že ne další že ano.
Děkuji Andrea