Re: Životní pojištění
Já vím, že pokud je pro případ dožití pevně stanovená pojistná částka, tak že musí činít 5 -15 let 40.000 Kč, 15 a více 70 000 Kč.... pokud tam není uvedena, tak mi z toho vyplývá, že není pevně stanovena a dá se uplatnit sleva. Měla jsem jednoho OSVČ s pojistkou pro případ smrti 60000,- a částka pro případ dožitía nebyl uvedeno a paní z FÚ mi sdělila, že to můžu uplatnit. Hlavní je si pohlídat, aby tam nebylo někde uvedeno "pevně" sjednaná. Dokonce jsem to tady taky probírala a bylo mi řečeno, že mohu uplatnit....
Re: Životní pojištění
Pepčo, všechno nejlepší. Paní z FÚ měla pravdu, že nelze uplatňovat. Rizikové pojištění, což je životní pojištění jen na smrt
a ne na dožití se odpočet neuplatňuje. Totéž je i u úrazového pojištění. U životního pojištění na dožití je podmínka do 60 let věku a nejméně pět let. Jinak odečíst také nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 13:25
Na školení ohledně ročního zúčtování daní nám paní z finančního úřadu řekla, že pokud pojistná smlouva uzavřená k životnímu pojištění: má uzavřenu částku v případě úmrtí, ale na případ dožití je částka nulová, nemůžeme zaměstnancům odečíst v ročním zúčtování. Je to pravda, nebo jsem to špatně pochopila?
Moc všem děkuji za radu.