Životní pojištění

• (neregistrovaný)

19. 3. 2008 13:25

Na školení ohledně ročního zúčtování daní nám paní z finančního úřadu řekla, že pokud pojistná smlouva uzavřená k životnímu pojištění: má uzavřenu částku v případě úmrtí, ale na případ dožití je částka nulová, nemůžeme zaměstnancům odečíst v ročním zúčtování. Je to pravda, nebo jsem to špatně pochopila?
    Moc všem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2008 13:32

vanesa (neregistrovaný)

Re: Životní pojištění
      Já vím, že pokud je pro případ dožití pevně stanovená pojistná částka, tak že musí činít 5 -15 let 40.000 Kč, 15 a více 70 000 Kč.... pokud tam není uvedena, tak mi z toho vyplývá, že není pevně stanovena a dá se uplatnit sleva. Měla jsem jednoho OSVČ s pojistkou pro případ smrti 60000,- a částka pro případ dožitía nebyl uvedeno a paní z FÚ mi sdělila, že to můžu uplatnit. Hlavní je si pohlídat, aby tam nebylo někde uvedeno "pevně" sjednaná. Dokonce jsem to tady taky probírala a bylo mi řečeno, že mohu uplatnit....

• 19. 3. 2008 17:26

Olina (neregistrovaný)

Re: Životní pojištění
      Pepčo, všechno nejlepší. Paní z FÚ měla pravdu, že nelze uplatňovat. Rizikové pojištění, což je životní pojištění jen na smrt
      a ne na dožití se odpočet neuplatňuje. Totéž je i u úrazového pojištění. U životního pojištění na dožití je podmínka do 60 let věku a nejméně pět let. Jinak odečíst také nelze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).