Re: DP-náhrada z pojišťovny za pracovní
Souhlasím s §6, řešila jsem podobný problém, klient navíc měl pouze dopis bez uvedení hrubé náhrady škody (jen vyplacenou čistou mzdu, dań, pak navíc bolestné) a tak mi na žádost!! (byla to Česká pojištovna) vystavili klasické Potvrzení o zdanitelných příjmech.
omlouvám se, je to jak píše katka - do příjmů zaměstnavatelů, protože od pojišťovny dostane stejné potvrzení o příjmu, jako mu vystaví zaměstnavatel... musí si o toto potvrzení zažádat! alespoň náš zaměstnanec musel zažádat, protože na pojištovně řekli, že sami od sebe to neposílají
samozřejmě, jen na požádání a jsou i tací, kteří nereagují ani na to požádání a vlastně jim do zaměstnanců ani nic není, on je přeci ZAMĚSTNAVATEL -má svá práva(povinnosti řešit přece nemusí,ty má jen zaměstnanec)viz příspěvek níže -potvrzení o zdan. příjmech
uf-to jsem se dožrala-ale ne na p. Jiřku ta má samozřejmě pravdu
No, víte, já se zase kolikrát setkávám s opačným myšlením a to u zaměstnanců: "my máme právo na to, na to, na to a zaměstnavatel je povinen...." a kolikrát to ani není pravda, že na to má zaměstnanec právo. Ale samozřejmě, že se najdou zaměstnavatelé, z kterých ten zaměstnanec nemůže potřebné doklady vytáhnout a někdy volám do účtárny já, domluvím se s účetní sama, aby to tomu člověku nachystala, že si pro to přijde. Každopádně je ale nemusí zasílat, jen je musí vydat.
ani to nemusí- viz příspěvek níže a dovolání nikde, je vidět a z příspěvků zde na BC to mockrát zaznělo, že zaměstnavatel má mnohem větší šanci domoci se svého práva než zaměstnanec, a že jsou na obou stranách vykukové(ještě slušně řečeno) je víc než jasné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 13:34
Dobrý den, zaměstnanec dostal od Kooperativy plnění pojištění za pracovní úraz.Musí si tady podat DP.Do kterého řádku DP uvede toto plnění pojišťovny??