Re: ČID a odpočet spěchá
Jiná situace by byla, kdyby se stal ČID až v březnu, pak uplatníte poprvé až v dubnu.
Nepovažuji se za experta na mzdy, ale nevidím důvod, proč mu to nedat do březnové výplaty, když mu to pak v ročním zúčtování stejně uplatníte od ledna.
Předložený doklad je tedy až 3/08 nedo již rozhodnutí o pobírání důchodu od 10/07 s datem vystavení 30.01.08 Tak co s tím teď již nevím nebo si myslím dobře že podle paní Líby by to bylo až od 4/08. Prosím paní Líbo odpověď nebo názor jestli březen nebo duben. Je to důležité abych z toho nezblbla a neudělala něco špatně. Dík
Já bych si s tím moc hlavu nelámala. Důležité je, že máte potvrzení, že na tu slevu skutečně má nárok i v březnu. Horší by bylo to uplatnit a pak dodatečně zjistit, že mu byl ČID odebrán. Já bych mu to dala už v březnové výplatě, ovšem berte to jen jako můj osobní postoj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2008 14:03
Prosím o radu, ČId rozhodnutíže pobírá od 21.10.2007( vystaveno 30.01.08) doloženo 05.02.2008 a týž den zapsáno do daň. prohlášení. Ale nepředloženo potvrzení k 15.02.2008 že pobírá ČID to bylo předloženo až 3/0/8 ,mohu dát odpočet od 3/08 nebo až od dubna. Rok 2007 neřeším dělá si sama DP. Díky za radu