Re: roční vyúčtování daně - mateřská
Nárok samozřejmě máte, jen jste měla do 15.2. požádat svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování (pokud jste neměla povinnost podat si daň. přiznání sama). To už zřejmě nestihnete, ale můžete si podat DP sama, když požádáte, aby Vám zaměstnavatel vystavil Potvrzení o zdanitelných příjmech, v DP si vše spočítáte, musíte odevzdat do 31.3. Pokud jste za ty tři měsíce nějakou daň zaplatila, měl by Vám vyjít přeplatek, který Vám FÚ vrátí.
Ano, pokud byly odváděny zálohy na daň, pak Vám určitě vznikne přeplatek a ten Vám vrátí. Možná, že by Vám vyšlo lépe společné zdanění manželů, chce to vyzkoušet.
do 15.2. jste mohla zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně, nebo můžete si vyžádat od zamětnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daň.př. na FÚ sama - pravděpodobně zaplacená daň se Vám vrátí , nebo (to by bylo nejvýhodnější) - pokud máte manžela, podejte společné zdanění manželů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2008 14:03
dobrý den chtěla bych se zeptat.
V roce 2007 jsem 1-3 - pracovala
od 4/2007 jsem nastoupila na mateřskou - PPM
a od 11/2007 - rodičovskou.
Jak to je s vyúčtováním daní mám na to nárok?