Re: Roční vyučtování zál. daně u zaměstn
pokud jí budete vyplácet přeplatek na dani, tak musí tato zaměstnankyně projít přes výpočet mezd, abyste měla vše správně zúčtované
pro Váš klid byste si od zaměstnankyně měla nechat podepsat čestné prohlášení, že neměla jiný příjem, který by podléhal zdanění (sice to zákon nevyžaduje, ale kdyby došlo k nějakým dohadům, tak se máte čím bránit, že jste nevyplatila přeplatek na dani neoprávněně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2008 7:05
Naše zaměstnankyně v dubnu2007 odešla do důchodu. Udělala jsem ji roční zůčtování daně, kde jsem ji uplatnila slevu- celou 7200,- Vyšel ji přeplatek daně. Mám si ji v březnu zavest do mezd jako zaměstnance, aby jsem ji to mohla vyplatit a zůčtovát? Ještě jsem to nedělala. Děkuji za radu. A ještě, musím mít od ni čestné prohlášení, že cely rok už nikde nepracovala?že si už nikde neuplatňovala slevu na daní?