Re: Danove priznani :-( pomoc!!!
když jste k 31.12.07 byla zaměstnaná, proč jste o roční zúčtování nepožádala tam? no ale ono by to asi nebylo proveditelný, protože pokud nemáte potvrzení o zdanitelných příjmech - když prokazatelně byly, prohlášení podepsáno,tak se to nemá z čeho udělat. Jedině že byste si oběhla všechny firmy, od kterých vám potvrzení chybí.Hanka
koukám, že v tom máte pěkný hokej
Když chodíte takto po brigádách, tak v prvé řadě, byste měla vědět, u kterého zaměstnavatele podepíšete daň.prohlášení a pak za stejné období toto daňové prohlášení (jak píšete - růžový papír) již NESMÍTE u dalšího zaměsntavatele podepsat. Z Vašeho výčtu zaměstnání mám pocit, že jste toto pravidlo porušila.
Do daňového přiznání musí přijít všechny příjmy, které byly daněny zálohovou daní (ať již jste měla nebo neměla podepsané daň.prohl.). Při nepodepsaném jsou to přímy nad 5000Kč/HM/měs. Měla byste si tedy od všech těchto zaměstnavatelů vyžádat potvrzení a podat daň. přiznání. Jste s největší pravděpodobností povinna podat daň.př., protože jste měla v některých měsících souběh zaměstnání, kde byla použita zálohová daň (alespoň jsem to z výčtu, co jste popsala, tak pochopila).
Divala jsem se na vyplatni pasky a v prvnich trech pripadech mi nestrhavali zalohovou dan. Od nich tedy potvrzeni nepotrebuju a tyto prijmy ani nezahrnu do priznani??? Budu tedy pocitat jen posledni dve prace?? Chapu to dobre??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2008 20:22
Dobry den,
potrebovala bzch radu nekoho zkuseneho jak vyplnit danove priznani za minuly rok. Zkousela jsem to se znamou, ktera mela ucetnictvi na stredni, ale vubec nam to neslo. Uz jsem z toho zoufala.
Loni jsem jako studentka pracovala v nasledujicich brigadach:
a) v lednu pres agenturu - vydelek cca 1700Kc cisteho - podepsala jsem zde ruzove prohlaseni +uplatneni slevy na dani...myslela jsem, ze ho uplatni jen na leden, ale ukonceno bylo az v kvetnu :-( - nemam od nich potvrzeni o zdanitelnych prijmech...Je mozne to vubec nezahrnovat do meho priznani? Neprijde na to financni urad?? DPC
b)mesic (unor) v restauraci hruby vydelek cca 4500Kc - take nemam to potvrzeni a nejsem si jista zda jsem podepisovala "ruzovy formular" DPC
c)prace v kine: nepodepsano prohlaseni za mesice 3,4,5,6 zdan. obdobi...potvrzeni mam, slevu jsem v teto praci neuplatnovala. Na potvrzeni jsou same nuly...Je nutne prikladat to jako prilohu k priznani?? DPC
d) mesice 2-12 - agentura, podepsano danove priznani, uplatnovana sleva, DPP (dohoda o provedeni prace), zaklad dane: 47.666Kc, srazena zaloha: 184Kc, cisty prijem: 47.482Kc
e) DPC -supermarket, podepsan formular ale neuplatnovana sleva na studenta, Prijmy: 10.815Kc, Uhrn pojistneho z prijmu...:1.353Kc, zaklad dane: 9.462Kc, skutecna srazena dan (radky 2 a 4): 1.900Kc
Je toho hrozne moc...a budu rada za kazdou hodnou dusi, ktera mi s tim alespon trosku pomuze...Je mozne tedy zahrnout do priznani jen prace d) a e) popr. c)??
A jak mam vyplnit samotny formular...muze mi to nekdo vysvetlit kolonku po kolonce??? Jako blbci, protoze si uz tak pripadam :-(
Predem moc moc dekuju vsem!!!