Re: souvztažnosti v účetnictví
Nezávidím Vám to, převzala jste účetnictví bez řádných inventur? Chybu v DPH musíte dohledat a zjistit, co bylo špatně, možná podat dodatečné přiznání. A kde je platba faktury z roku 2006, když majitel tvrdí,že je zaplacená? Tak bud je připárovaná k něčemu jinému, nebo účetnictvím vůbec neproběhla?
Re: souvztažnosti v účetnictví
Tvrdí, že platby byly provedeny v hotovosti, doklad samozřejmě nemá a ani nemá snahu ho dohledat, a co se týče DPH, tak si ho počítal sám, a minulá účetní mu prakticky uzavřela rok i s chybným DPH.Vůbec nevím, co mám dělat, mám na uzavření roku ani ne týden, a řeším takovéhle perličky. Účetnictví mi předal letos koncem února.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2008 20:59
Prosím, jak zaúčtovat opravy v ÚD ?
Převzala jsem účetnictví , kde počáteční stavy např. stav účtu 343 byl špatně. Na jaké účty zaúčtovat, srovnat např. toto DPH ?
Jde mi o to , jak se to odrazí na druhém účtě, např. závazky, které přešly z roku 2006 do roku 2007 a majitel mi pak řekl, že v roce 2006 již byly uhrazené. Jak zaúčtovat opravu těchto dokladů? Děkuji za radu