Re: Nestihla jsem termín, pomoc!
ano, č. 13, pokud jste srážela zálohovou daň
Píšete, že nechce vypočítávat slevy (tzn., že u Vás nemá podepsané daň. prohlášení), tak nač potřebujete jeho potvrzení od minulého zaměstnavatele? Pokud u Vás nemá podepsané daň.prohl., tak byste mu měla vydat potvrzení od Vás, vydat potvrzení od minulého zaměstnavatele a měl by si podat daň.přiznání (do 31.3.) na FÚ.
Prohlášení podepsané má, využíva jenom tuto slevu na poplatníka, jinak vůbec nic - jako děti, hypotéka atd. . . A formulář č.13 je rozdělený v části I. na jednotlivé měsíce. Já to ale z toho potvrzení od minulého zaměstnavatele nevidím. Vidím to souhrnně. Nebo to vypisuji jenom za ty 2 měsíce jako pracoval pro naši firmu? Posílá se to v tomto případě na finančnák vůbec?
ale Vy formulář č. 13 vyplňujete jen za "své" zaměstnance a za dobu, co pracovali u Vás- tzn., u tohoto zaměstnance jen 2 měsíce (co měl kdo jinde - to je věc toho zaměstnavatele - ten si podává svoje přiznání)
pokud si u Vás zaměstnanec požádal do 15.2. o provedení RZD, potom použijete k výpočtu potvrzení od minulého zaměstnavatele + přičtete příjmy od Vás (a přeplatek daně mu vyplatíte ve mzdě - nejpozději ve mzdě za březen)
Ano děkuji, tak to je logické, provedu ve formluáři č.13 za své zaměsnance souhrnně (naštěstí mám jednoho) To budu posílat na FÚ? A roční zúčtovaní bych mu taky udělala, jakože zpětně zažádal s tím nemám problém. To mám provést v dańovém přiznání pro FO a uvést jen příjmy §6 nebo je na to speciální formulář? Doufám, že se vyjadřuji dostatečně. Vám moc děkuji za reakci.
vše je popsánu zákonech o daních- přece nemůžete ve vyúčtování za loňský rok (tiskopis měl být předán na FÚ do 20.2.) psát přeplatek na dani, který bude vyplacen v březnové mzdě
existuje také sposta odborné literatury - dejte do vyhledavače historii dotazů
Tady v šablonách si najdete:
http://business.center.cz/business/sablony/s7-vypocet-dane-z-prijmu-fyzickych-osob.aspx
Spočítáte, založíte si to u sebe pro případnou kontrolu a zaměstnanci v příští výplatě vyplatíte přeplatek. O to nižší zálohy budete odvádět na zálohovu daň v příštích měsících. Na FÚ teď nic o tom neposíláte, to se vám projeví až ve vyúčtování za rok 2008.
do kdy vyplatit přeplatek?
Můžu se prosím vnutit se svým dotazem? Asi se to zde již probíralo, ale nějak se neumím správně zeptat či co, prostě to nemůžu najít. Do kdy se má ten přeplatek zaměstnancům vyplatit? Spolehla jsem se na program, že mi to do mezd za 2/2008 přenese, ale teď jsem zjistila, že mi tam vypadli 3 zaměstnanci. Mzdy mám již uzavřené. Tak teď nevím, jestli jim to můžu vyplatit ve mzdě za 3/2008, bude to tak stačit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2008 9:15
Máme 1 zaměstnance od listopadu, tzn. 2 měsíce v roce 2007.
Potvrzení o příjmech z minulé práce od něj mám. Jinak nemá žádné bonusy, slevy anií nechce vypočítávat zvýhodnění. Nepodala jsem ale vyúčtování daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti. Rychle potřebuji vedět forumlář č. 13? Děkuji moc.