Silniční daň - prosím o pomoc

• (neregistrovaný)

21. 3. 2008 9:22

za začátku roku 2007 jsem zapoměla zaúčtovat doplatek silniční daně za rok 2006. V lednu uhrazeno 345/221. teď mi nesedí účet 345. Jak lze spravit? Proti čemu lze zaúčtovat? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2008 19:22

bubu (neregistrovaný)

Re: silniční daň - prosím o pomoc
      Jsem z toho poněkud zmaten. V první větě píšete, že jste zapoměla účtovat a v druhé větě že bylo uhrazeno a uvádíte účtování 345/221.

Pokud tomu rozumím správně tak, jste na začátku doplatek skutečně z bankovního účtu uhradili, a tím se ponížil stav finančních prostředků na Vašem bankovním účtu.
      Jestliže jste však o této úhradě v účetnictví neúčtovali - pak vám tedy nesedí nejen 345 ale nesedí Vám ani 221. Ale pak by Vám neseděla 221 od začátku roku a nějak jste musela účet 221řešit buď v průběhu roku nebo nejpozději při inventuře na konci roku.

Variantu, že byste o úhradě poplatku neúčtovala a neseděla Vám jen 345 si nedokážu představit. Snad jen v tom případě, že byste nějak rovnala 221, aby Vám stav 221 souhlasil s výpisem z bankovního účtu.

Popiště prosím trošku podrobněji co a jak jste v účetnictví vlastně účtovala - a pak by bylo možno poradit.

Hezký den přeje
      bubu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).